Facebook stopt met automatisch taggen van gebruikers in foto’s

Tech Jelle van Es 5 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Facebook en privacy is een gevecht zonder einde. Toch probeert het bedrijf het beter te doen en daarom is er nu een verandering doorgevoerd op het gebied van het scannen van gezichten. Wanneer iemand een foto plaatst en daarop sta jij afgebeeld, dan word je daar niet meer automatisch in genoemd. In plaats daarvan krijg jij een melding dat iemand een foto heeft geplaatst met daarop jouw gezicht. Dan kun je zelf gaan bepalen of je getagd wil worden op die foto met de bijbehorende pushnotificaties wanneer mensen daarop gaan reageren. Maar het kan ook dat je de foto niet op Facebook wilt hebben. Dan kun je aangeven dat je de foto weg wilt hebben.

Facebook past automatisch taggen aan

Deze optie was er al in 2017, maar moest je dan aanzetten in de privacysettings. Vanaf nu wordt dat automatisch aangezet en moet je het gaan uitzetten als je het niet wilt hebben. Op deze manier krijg je dus als gebruiker net wat meer te zeggen over de foto’s waarop jij staat afgebeeld en dat is natuurlijk wel zo fijn.

Facebook
Facebook (Afbeelding: Tim Bennett)

Als je de setting nog niet aan hebt, dan krijg je een bericht in je nieuwssetting waarbij je de optie krijgt om het aan of uit te zetten. Als je die melding negeert of geen keuze maakt, dan besluit Facebook voor je dat je de setting aan wilt hebben en krijg je dus meer te zeggen over het feit dat je wel of niet getagd wil gaan worden in foto’s. Je hebt als gebruiker op deze manier net wat meer te zeggen over wat er gebeurd met je foto’s. En dat is maar goed ook voor jou en voor Facebook. Want die laatste partij lijkt van de ene rechtszaak in de andere te rollen en heeft heel wat gevechten op het gebied van privacy uit te vechten. Meer daarover lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen