Ondergewaardeerde film met Henry Cavill is must-watch voor het weekend

Films & Series Sam Dille 21 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Verhalen die al eeuwenlang bestaan, blijven ons mensen fascineren. Veel fantasy-films grijpen daarom terug op verhalen die onze voorouders vertelden. Onze kijktip voor dit weekend, met Henry Cavill in de hoofdrol, doet dit op een sublieme wijze.

In 2011 maakte regisseur Tarsem Singh Dhandwar de film Immortals, waarin hij verschillende verhalen combineert tot een nieuw en stijlvol verhaal. De film is een moderne interpretatie van oude mythen en vertelt een episch verhaal over goden, helden en monsters.

Fantasy-film met Henry Cavill is must-watch

Dhandwar, ook wel Tarsem of Tarsem Singh genoemd, is een van de meest unieke filmmakers van onze tijd. De regisseur werd eerder geprezen om zijn adembenemende visuals in films als The Cell (2000) en The Fall (2006). Immortals is echter de eerste film waarin hij écht laat zien wat hij kan.

De fantasy-film uit 2011 gaat over de Olympische goden die in het oude Griekenland de Titanen hebben verslagen. Tijdens de strijd verloren ze een sterk wapen, de Epirusboog. De kwaadaardige koning Hyperion wil de boog vinden en de macht grijpen. Zeus stuurt Theseus, gespeeld door Henry Cavill, op pad om Hyperion te verslaan. De zoektocht leidt tot een epische strijd waarbij het lot van de wereld op het spel staat.

Waar is Immortals op gebaseerd?

Immortals is geen directe bewerking van een verhaal uit de Griekse mythologie. Tarsem haalde daarentegen inspiratie uit drie verhalen. Het grootste deel van de fantasy-film komt uit De Titanenstrijd. Er zijn wel wat details veranderd. Hyperion was bijvoorbeeld een Titaan in de originele mythe en geen koning.

Het personage Hyperion is geïnspireerd op koning Minos, die een belangrijke rol speelt in het verhaal van Theseus en de Minotaurus. Veel actiescènes in de film zijn ook op deze mythe gebaseerd. Het verhaal van de jonge soldaat Theseus haalde Tarsem van Heracliden.

Door verschillende mythen te combineren, heeft Tarsem een indrukwekkende fantasy-film weten te maken die bekend aanvoelt, maar toch verrassend is. Bekijk de film via Google Play.

Hollywood staakt: de grootste films waar je voorlopig naar kunt fluiten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen