Stelletje bofkonten weten FIFA 23 te scoren voor…een paar cent?!!

Games Mark Hofman 17 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Het is nog heel even wachten voor FIFA 23, de nieuwe game van EA Sports, in de winkels verschijnt. Spannend, want deze editie gaat oprecht de geschiedenisboeken in. Reden genoeg om het spel alvast te pre-orderen.

Maar dat het leven soms niet helemaal loopt zoals je verwacht en dat dit in sommige gevallen ook veel goeds kan betekenen, maakt EA deze week duidelijk. De editie van dit jaar is voor sommige gamers wel heel erg goedkoop.

FIFA 23 wordt een bijzondere game

Het mag duidelijk zijn dat de lancering van FIFA eigenlijk ieder jaar wel bijzonder is. Ondanks het feit dat spelers al jaren commentaar hebben op het gebrek aan vernieuwing, blijven de edities als warme broodjes over de toonbank vliegen. Al kunnen we wel stellen dat FIFA 23 nog wel een tikkeltje bijzonderder wordt.

Electronic Arts, de ontwikkelaar van het spel, brengt namelijk voor de allerlaatste keer een game op de markt met de FIFA-branding. De reden? De voetbalorganisatie wil nog meer geld vangen voor de licentie dan het voorheen al deed. Reden genoeg voor EA om de stekker uit de samenwerking te trekken en voortaan onder een andere naam verder te gaan. Vanaf volgend jaar heet het spel dan ook EA Sports FC. 

EA Sports FC FIFA 23
EA Sports FC (Afbeelding: Electronic Arts)

EA dropt het spel voor een paar cent

Voor het zover is krijgen we dus nog wel een gloednieuwe game zoals we het gewend zijn. Reden voor veel gamers om FIFA 23 zo snel mogelijk te bestellen, waardoor ze tijdens de dag van release direct los kunnen gaan. Al zijn sommige gamers er wel heel snel bij.

De Epic Game Store droeg een foutje met zich mee omtrent de pre-orders van FIFA 23. Het spel stond per ongeluk voor een paar cent in de digitale winkel, waardoor sommige snelle Harry’s de deal van hun leven kregen. De nieuwe game voor ongeveer zes cent? Wij zouden er voor tekenen!

FIFA 23 voor prikkie in huis

De gamers die gebruik konden maken van de deal waren enthousiast, maar hielden zonder twijfel rekening met een rectificatie. De verwachting was dat het spel alsnog voor de normale prijs afgerekend zou moeten worden. Dit is het stukje waar “het leven loopt soms niet zoals je verwacht” om de hoek komt kijken.

De personen in kwestie hebben namelijk een mail gekregen van Electronic Arts, waarin de fout wordt toegegeven. In de mail is daarnaast ook nog eens een heerlijke verrassing te vinden. “Een aantal weken geleden scoorden wij een prachtig eigen doelpunt toen we FIFA 23 voor de verkeerde prijs aanboden in de Epic Game Store”, zo is te lezen. “Het was onze fout en willen je graag laten weten dat we alle aankopen voor deze prijs zullen honoreren. We hopen dat je geniet van FIFA 23.”

Damn.

Wanneer brengt EA de game uit?

De kans dat jij FIFA 23 voor een paar cent kunt spelen is klein. Maakt niet uit, want er is reden genoeg om het spel dit jaar op de kop te tikken. Al is het al zodat je later aan de kleinkinderen kan vertellen dat opa de allerlaatste FIFA ooit in huis heeft.

Wie de game gewoon helemaal grijs wil spelen, die kan vanaf 30 september 2022 zijn ei kwijt. FIFA 23 verschijnt voor de PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X & S, Xbox One, PC, Nintendo Switch en Google Stadia. Al lijkt die laatste dienst het, volgens onze eigen Dennis, echt niet waard te zijn. Je leest zijn opiniestuk hieronder.

Stadia was een veelbelovend idee, maar Google ging snoeihard onderuit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen