Dit zijn de 7 beste films uit 2023 (volgens Rotten Tomatoes)

Films & Series Dennis Mons 16 apr 2023
Leestijd: 4 minuten

Toegegeven, het jaar is nog maar net begonnen, maar als je zin hebt in een goede film, dan stuurt Rotten Tomatoes je de juiste kant op. Dit zijn volgens de site 7 van de beste films die tot nu toe zijn uitgekomen.

Een filmpje kiezen kan een stressvol gebeuren zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Sites zoals Rotten Tomatoes bieden dan soelaas. Dit zijn volgens de critici, maar ook de ‘gewone’ consumenten, de beste films die dit jaar uitgekomen zijn.

Rotten Tomatoes biedt een paar zeer fijne films

Hoewel het natuurlijk altijd subjectief blijft, is het toch wel handig als je wat tips krijgt van de experts. Dit zijn dé cinematische ‘meesterwerkjes’ waar je je op zou kunnen storten.

#7 Scream VI (77 procent op Rotten Tomatoes)

In dit vervolg op Scream uit 2022 verlaten de vier overlevenden van de Ghostface-moorden, Sam (Melissa Barrera), Tara (Jenna Ortega), Chad (Mason Gooding) en Mindy (Jasmin Savoy Brown), Woodsboro om opnieuw te beginnen in New York City. Helaas volgt Ghostface hen en blijft hen kwellen terwijl ze een plan maken om het voor eens en altijd te beëindigen.

Scream staat natuurlijk bekend om zijn klassieke slasher-moorden en het idee om nooit te serieus te zijn. Als de zesde aflevering richt het zich op het fris houden van zaken door meer bloedvergieten, brutaliteit en creativiteit toe te voegen aan zo’n langlopende franchise en scoort daarom hoog op Rotten Tomatoes.

#6 Missing (87 procent)

Missing wordt beschouwd als een op zichzelf staand vervolg op Searching. In de film gebruikt een tiener genaamd June Allen (Storm Reid) haar vaardigheden online om haar vermiste moeder (Nia Long) te vinden. Nadat ze zich realiseert dat haar moeder is verdwenen tijdens een vakantie in Colombia met haar nieuwe vriend, Kevin (Ken Leung), neemt ze contact op met de FBI. Ook huurt ze een klusjesman in om haar te helpen dit mysterie op te lossen.

#5 De heerlijke boksfilm Creed III (89 procent)

De derde film in de Creed-serie volgt Adonis Creed (Michael B. Jordan), die flink succesvol is in zijn bokscarrière en in het leven. Hij moet echter zijn jeugdvriend Damian Anderson (Jonathan Majors) onder ogen komen die jarenlang in de bak heeft gezeten.

Onze collega Jeroen Kraak was enorm over deze film te spreken. Hij deed zelfs een interview met de twee hoofdrolspelers. Die video kan je hieronder checken.

#4 Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves (90 procent)

Deze film is gebaseerd op het gelijknamige bordspel. De film volgt een groep onwaarschijnlijke dieven, waaronder de charmante dief Edgin Darvis (Chris Pine), terwijl ze een epische overval plegen om een verloren relikwie terug te halen. Tijdens hun avontuur komen ze in contact met de verkeerde mensen en moeten ze samenwerken om te overleven.

Ondanks het feit dat veel fans van de game sceptisch waren, werd de film toch goed ontvangen op Rotten Tomatoes.

#3 M3GAN (93 procent)

M3GAN is een levensechte pop met kunstmatige intelligentie, gecreëerd door speelgoedbedrijf-roboticus Gemma (Allison Williams). De pop is geprogrammeerd om het beste vriendje van een kind te zijn. Gemma geeft het speelgoed aan haar 8-jarige nichtje Cady (Violet McGraw), maar de pop wordt vijandig tegenover iedereen die tussen haar en Cady komt. Feitelijk een beetje zoals Chucky in Child’s Play.

#2 John Wick: Chapter 4 (95 procent op Rotten Tomatoes)

Deze vierde film in de franchise volgt John Wick (Keanu Reeves) terwijl hij wraak zoekt op de High Table en degenen die hem voor dood hebben achtergelaten. Wanneer hij eindelijk een manier vindt om The High Table te verslaan, wordt hij gedwongen om een ​​nieuwe vijand te confronteren die bondgenoten over de hele wereld heeft.

Veel mensen dachten dat een vierde film echt niet nodig zou zijn. Niets is minder waar. Hij wordt door iedereen op Rotten Tomatoes de hemel ingeprezen.

#1 Een heerlijk film voor horrorsfans: Huesera: The Bone Woman (99 procent)

Valeria (Natalia Solían) doet er alles aan om zwanger te worden, zelfs bidden tot hogere machten. Na het geweldige nieuws dat ze haar eerste kind verwacht, wordt ze vervloekt door een sinister wezen: de Bone Woman. Met een wereld die om haar heen instort, begint ze te beseffen dat het moederschap misschien niet zo geweldig is als ze had verwacht.

Deze bovennatuurlijke nachtmerrie komt een beetje té dichtbij, waardoor het een film is die niet geschikt is voor mensen met een zwakke maag. Maar het is volgens Rotten Tomatoes dus een absolute uitdaging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen