Films en series die een (goede) game verdienen

Games Jelle van Es 16 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Onlangs kwam in het nieuws dat Electronic Arts een nieuwe licentie heeft afgesloten met de partij die de rechten van The Lord of the Rings verzorgt. Als gevolg daarvan komt er een mobiele game van de franchise uit. Nu gebeurt dat wel vaker. Toch zou ik willen zien dat game-ontwikkelaars soms net even iets meer hun best doen bij het maken van een game van een bepaalde franchise. Of gewoon wat beter kijken naar wat er op de markt is.

Dit zijn een paar films en series die wat mij betreft echt een game verdienen. Ja, sommige van deze namen hebben al een titel gekregen, maar dat is dan vaak een kwestie van net niet. Er valt wat dat betreft meer uit te halen. Dit zijn vijf titels die wat liefde verdienen.

Films en series die een (goede) game verdienen

Breaking Bad

We beginnen met Breaking Bad, dat toch wel één van de beste series ooit is. In 2019 werd er al een game van gemaakt onder het kopje Criminal Elements. Dat was echter een game voor de smartphone en bleek al snel een soort Clash of Clans ripoff te zijn, maar dan minder goed uitgewerkt. Terwijl het juist een game kan zijn die je in een soort GTA-achtige wereld dropt en je daar dan naam voor jezelf moet maken. Daarbij zijn het maken van keuzes belangrijk en moet je leven met de gevolgen daarvan. Want de game moet meer zijn dan het maken en het verkopen van drugs. Het draait ook echt om de personages en hun onderlinge band.

Breaking Bad
Breaking Bad (Afbeelding: AMC)

Westworld als game

Westworld is een andere grote serie die naam voor zichzelf heeft gemaakt. Met name de eerste twee seizoenen waren super interessant. Ook deze reeks heeft al zijn game voor de smartphone gekregen, maar dat was dan weer een goedkope ripoff van Fallout Shelter. Een goede game zou wat mij betreft een Red Dead Redemption-achtige game moeten zijn, waar je zelf als gast in het park komt en diverse quests kan gaan beleven. Uiteraard moet daarachter ook wel iets komen van de diepere laag van het verhaal, maar aangezien het park in de serie vooral wordt gepresenteerd als een soort real-life game, zou dit dus een perfecte vertaling kunnen worden.

Westworld seizoen 3 HBO Max
Westworld zie je op HBO Max. (Afbeelding: HBO)

Narcos

Narcos heeft in tegenstelling tot de twee eerdergenoemde series al een game voor de spelcomputer gekregen. Het ging daarbij om een soort XCOM-alternatief die niet helemaal lekker uit heeft gepakt. Dat lijkt voornamelijk te komen door het beperkte budget dat de game heeft gekregen. Laadtijden waren bijvoorbeeld erg lang. Ook dit kan juist een game zijn die goed tot zijn recht komt in een open-wereld setting. Daarbij heb je de mogelijkheid om te infiltreren in een drugskartel en de keuze maakt of je trouw blijft aan je werk of je laat verleiden door het snelle geld door drugs te verkopen.

Narcos game
De bestaande Narcos-game (Afbeelding: Curve Digital)

Lord of the Rings

Lord of the Rings is eigenlijk de reden dat ik dit artikel ben gaan schrijven. En ja, de franchise heeft heel wat games opgeleverd. Zeker in het begin van deze eeuw bracht Electronic Arts verschillende toffe games uit. Er waren een paar actiegames en een paar uitstekende strategietitels. Vervolgens kwam er een grote MMORPG uit om in te spelen op de populariteit van World of Warcraft. De laatste jaren zagen we vooral spinoffs, waarvan de Middle-Earth: Shadow-games indruk hebben gemaakt. Monolith Studios zou werken aan een nieuwe game, dus hopelijk komt dat snel. Of dat EA met een nieuwe strategiegame komt, dat mag ook.

Lord of The Rings serie
Lord of The Rings (Afbeelding: New Line Cinema)

Harry Potter

Ook van Harry Potter zijn er in het verleden heel wat interessante games verschenen. En als het goed is kunnen we eind dit jaar losgaan met Hogwarth’s Legacy. Dat is dan wel weer een game die zich een tijd afspeelt voor de avonturen van Harry Potter. Dat terwijl het leuk zou zijn om echt met Harry zelf aan de slag te gaan. Zeker met alle verhalen die er over hem zijn geschreven zou je een mooie grote open game kunnen maken die zich afspeelt naast de films en er wellicht iets anders gebeurt omdat er andere keuzes zijn gemaakt.

Harry Potter 1 game
Wat een schatje! (Afbeelding: Warner Bros.)

Dat zijn dus een vijftal films en series die wat mij betreft goed vertaald kunnen worden naar een game. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Hoe Scarface II toch echt een hele vette game kon worden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen