De simplistische manier waarop je een Android-smartphone terugvindt

Smartphones Mark Hofman 3 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Anno 2022 is de smartphone een gigantisch onderdeel van ons leven. Niets is dus zo vervelend als het kwijtraken ervan. Gelukkig is er, met behulp van Find My Android, een handige manier om hem snel weer terug te vinden. Mark legt je in dit artikel uit wat het precies is en hoe het systeem werkt.

Sinds jaar en dag is het mogelijk om een verloren iPhone, met behulp van het Zoek mijn-netwerk, snel terug te vinden. Waar deze methode inmiddels bij veel smartphone-bezitters bekend is, blijft de tegenhanger ervan vaak op de achtergrond. Find My Android is een handige manier om de locatie van je smartphone te achterhalen en een systeem dat iedereen, naar mijn idee, zou moeten kennen.

Maak kennis met Find My Android

Je zit thuis op de bank. Lekker een bakje koffie achter de kiezen en klaar om het internet helemaal uit te spelen op je smartphone. Je grijpt in je linker broekzak en de paniek slaat toe. Je Android-toestel zit er helemaal niet. Je staat op, kijkt wild in het rond en komt tot het besef: “Shit! Ik ben mijn telefoon kwijt”. Een situatie die bij de één voor iets meer paniek zorgt dan bij de ander, maar helaas wel voor iedereen herkenbaar is.

Waar je vroeger je hele hebben en houden overhoop moest gooien om de Android-smartphone te vinden, is er anno 2022 een makkelijkere manier. Waar je met een iPhone gebruik kunt maken van het Zoek mijn-netwerk, hebben ze aan de andere kant van de markt Find My Android. Althans, daar staat het om bekend. De echte naam heet Find My Device, ook wel Zoek Mijn Apparaat.

Xiaomi 12 Pro
Even wennen, maar verre van lelijk (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Wat kan je er precies mee?

Find My Android is een netwerk van Google, waardoor het vinden van je telefoon mogelijk gemaakt wordt. Met behulp van GPS en een netwerkverbinding zie je makkelijk de huidige locatie van je smartphone. Je ziet dus eigenlijk in één ogenblik of je elektronische geliefde in huis ligt of simpelweg ergens anders is blijven hangen. Al stopt het daar – gelukkig – niet.

Zodra je naar de website van Vind mijn apparaat gaat, maakt de website direct verbinding met je smartphone. Je ziet direct de locatie van het apparaat, maar kunt hem bijvoorbeeld ook oproepen. Door op Geluid afspelen te klikken maakt het apparaat vijf minuten lang geluid. Handig voor het geval dat hij in je huis ligt, maar je geen flauw idee hebt waar precies. Het mooie aan deze optie is dat de smartphone ook afgaat als hij op de stille modus staat.

Kan je hem niet meer vinden of ligt hij op een plek die je niet kent? Dan kun je via Find My Android ook direct je gegevens beschermen. Via Apparaat beveiligen vergrendel je de boel en kun je een bericht of telefoonnummer naar het toestel versturen. Is het echt foute boel? Dan druk je op Apparaat wissen om hem volledig leeg te trekken.

Find My Android
Genoeg keuzes (Screenshot: WANT)

Meer trucjes als Find My Android

Naast Find My Android zijn er nog talloze trucjes waarmee jij het leven met een smartphone makkelijker kunt maken. Je moet natuurlijk wel even weten hoe je dat precies doet.

Om je te helpen in deze digitale ontdekkingsreis speur ik menig smartphone, en het internet, regelmatig af. De ontdekkingen die ik doe gaan in mijn supergeheime kluis (lees: Microsoft Word) en deel ik eens in de zoveel tijd met je. Benieuwd naar wat je smartphone nog meer te bieden heeft? Lees dan zeker een het onderstaande artikel!

Tien geheime Android-trucjes waar jij het bestaan niet vanaf wist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen