Flirten met je favo beroemdheid: Google gaat er (mogelijk) voor zorgen

Tech Roos Ravensbergen 26 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Altijd al je flirtskills willen oefenen op Margot Robbie, Scarlett Johansson of Henry Cavill? Google schiet je mogelijk te hulp met AI-versies van je favoriete beroemdheden, waarmee je kunt praten.

We kennen YouTube vooral als de plek waar je videoclips checkt, misschien wel een podcast bekijkt of waar je je favoriete vlogger volgt. Maar dankzij Google is dat binnenkort wellicht ook de plek waar je met je favoriete celebs flirt. Huh? We leggen ‘t je uit.

ChatGPT helpt je met je werkstukken, Apple Intelligence zorgt voor een soort Siri on steroids en nu gaat het gerucht dat Google ook bezig is met het ontwikkelen van nog meer AI-toepassingen.

Google’s AI-model dat je laat praten met beroemdheden en personages

Volgens The Information is Google bezig met een AI-model dat beroemdheden én personages uit boeken, games en films kan imiteren. Daarnaast zou deze AI moeten dienen als een soort template, zodat jij je eigen personage kunt ontwikkelen, alleen door het beschrijven van iemands uiterlijk. YouTube zou volgens sommige bronnen de plek zijn waar Google de AI wil lanceren.

Helemaal uniek is dit idee niet, want Character.ia biedt al een soortgelijke dienst. Daarnaast is het niet helemaal duidelijk waarom Google juist op deze trend, als je het zo wil noemen, wil inspelen. Meta, het moederbedrijf achter Facebook en Instagram, heeft bijvoorbeeld al zo’n op beroemdheden-gebaseerde chatbot en die is niet erg succesvol. Waar de echte Snoop Dogg 87,6 miljoen volgers op Instagram heeft, heeft de chatbot-versie van hem er ‘maar’ 15.000.

Gemini, de AI die Google nu al paraat heeft, zal waarschijnlijk een grote rol spelen in de werking van dit nieuwe model. Daarnaast zou het bedrijf bezig zijn met het sluiten van samenwerkingen met influencers en beroemdheden, mogelijk dus om hun gezichten (en wellicht stemmen?) te gebruiken. Wie dat precies zijn, dat is nog niet bekend.

Toch is dit nieuws met een korreltje zout te nemen: de kans bestaat dat deze AI-celebs alleen verschijnen in Google Labs, het platform waar het bedrijf wat meer experimentele producten en diensten test.

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen van 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen