Nooit meer kleding opvouwen of strijken: Foldimate in 2019 op de markt

Gadgets Noah Korevaar 14 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Het opvouwen van kleding is nou niet bepaald ons favoriete klusje. Gelukkig is overal een gadget voor, zo bewijst Gal Razov. Hij bedacht de Foldimate, een innovatief apparaat voor in huis dat we nu al enkele jaren op rij voorbij zien komen op techbeurzen. Eind dit jaar komt de Foldimate eindelijk echt op de markt.

Foldimate: in 2019 op de markt

Het idee achter het apparaat is simpel: jij stopt je gewassen kleding er aan de bovenkant in, en de Foldimate geeft diezelfde kleding opgevouwen terug. Geen science-fiction, zo beamen journalisten die het apparaat in actie hebben gezien.

Tijdens CES 2017, ‘s werelds grootste elektronicabeurs, toonde Gal Razov een prototype van zijn Foldimate. De potentie was er zeker, maar de uitvoering was nog verre van wat het moest zijn. Hij ging terug naar de tekentafel, en werkte meer dan een jaar aan zijn grote project.

Foldimate opvouwen kleding

Nu, twee jaar later, is het zo ver. De uitvinder heeft tijdens CES 2019 het definitieve ontwerp gepresenteerd. De Foldimate werkt eindelijk naar behoren. In 5 minuten kan het hebbeding volledig automatisch 25 kledingstukken opvouwen. Je hoeft enkel de kleding erin te stoppen, en vervolgens op te bergen.

Kleding opvouwen zonder beperkingen

Sterker nog, Razov heeft zelfs bekend gemaakt dat de Foldimate nog dit jaar te koop zal zijn. Het prijskaartje is even slikken, zeker voor iets wat je tot nu toe altijd gewoon met de hand deed: 980 euro. Een extra kostenpost die je eerder niet had. Aan de andere kant, als het veel tijd bespaart…

Foldimate opvouwen kleding

Het uiteindelijke model is in ieder geval niet zo beperkt als sommigen vreesden. De Foldimate kan kledingmaten van maat 128 tot XXL aan, maar ook theedoeken, truien en handdoeken vormen geen probleem. Aanvankelijk zal de Foldimate enkel in Amerika beschikbaar zijn, dus voor een Nederlandse lancering hoef je voorlopig nog niet te gaan sparen…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen