rmens
rmens Apple 14 jan 2019
Leestijd: 6 minuten

Deze Apple-aankondigingen verwachten we in 2019

Het jaar 2019 is in volle gang en we hopen dat het een goed Apple-jaar met veel nieuwe producten wordt. De eerste geruchten over bijvoorbeeld de iPhone 2019 beginnen alweer op gang te komen, maar er wordt veel meer verwacht. In dit artikel een overzicht van alle producten die wij in 2019 verwachten.

Aankondigingen Apple voor 2019

In dit artikel beperken we ons tot aankondigingen van hardware. Natuurlijk wordt er ook de nodige software, zoals iOS 13, verwacht. Over de hardware zijn echter de meeste geruchten. Waarschijnlijk komt Apple dit jaar weer met 4 events. De kalender zou er dan als volgt uit gaan zien.

Aankondigingen event maart

  • 9,7-inch iPad 2019 (7e generatie) – iPad mini 5 – AirPower – AirPods 2

WWDC 2019

  • MacBook Pro 2019 – Mac Pro – iMac 2019

iPhone-event in september

  • iPhone 2019 – Apple Watch Series 5 – HomePod mini – Apple Headphones

Aankondigingen in oktober

  • iPad Pro 2019 – 12-inch MacBook – Apple TV 5 – iMac Pro

1) 9,7-inch iPad 2019 (7e generatie)

→ Vrijwel zeker: in maart of april
De afgelopen jaren gaf Apple de 9,7-inch iPad ieder jaar in maart een update. De ‘gewone’ iPad wordt ieder jaar een beetje beter en krachtiger, maar blijft toch goedkoop. In 2018 kreeg de tablet ondersteuning voor de Apple Pencil. Dit jaar kun je in ieder geval rekenen op een krachtigere chip en betere camera. We moeten het waarschijnlijk nog een jaartje met dezelfde behuizing en Touch ID doen.

Klik/tap voor groter.

2) iPad mini 5

→ Vrijwel zeker: in maart of april
De iPad mini is al sinds 2015 niet meer vernieuwd. Er werd lange tijd vanuit gegaan dat Apple de kleinste tablet op had gegeven, maar volgens nieuwe geruchten blijkt niets minder waar. Er zijn al foto’s van een mogelijke iPad mini 5 gelekt. Het lijkt daarbij te gaan om alleen een hardwarematige update aan de binnenkant. Verwacht geen nieuw ontwerp, maar wel een broodnodige nieuwe chip en meer. Het is logisch dat de nieuwe mini samen met de grotere iPad in maart onthuld wordt.

3) AirPower

→ Mogelijk: in maart of april
We hebben er lang op moeten wachten, maar volgens de meest actuele geruchten is Apple eindelijk begonnen met de massaproductie van AirPower. De draadloze 3-in-1-lader die je iPhone, Apple Watch en AirPods kan laden wordt in het begin van 2019 verwacht. Wellicht als leuke “one more thing” tijdens een event eind maart.

AirPower Airpods 2
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: Apple Inc.)

4) AirPods 2

→ Mogelijk: in maart of april
De AirPods zijn alweer twee jaar op de markt en aan vernieuwing toe. Waarom heeft Apple niet eerder de AirPods 2 uitgebracht? Mogelijk heeft het te maken met het feit dat AirPower nog niet beschikbaar is. De nieuwe versie van de draadloze oortjes laadt namelijk ook draadloos op. Dat maakt AirPower en AirPods 2 een logisch duo voor de aankondigingen van maart.

5) MacBook Pro 2019

→ Vrijwel zeker: in juni of juli
De MacBook Pro heeft tot nu toe ieder jaar in de zomer een update gekregen. Dat verwachten we dus ook in 2019 weer, mogelijk tijdens WWDC 2019 in juni. Erg veel concrete details zijn er nog niet. Feit is wel dat het huidige ontwerp in 2019 alweer drie jaar meegaat en de MacBook Pro meestal om de drie jaar een complete vernieuwing krijgt. Luidt 2019 het einde in van het controversiële vlindertoetsenbord? Het antwoord volgt mogelijk al in de zomer.

Klik/tap voor groter.

6) Mac Pro 2019 en Pro Display

→ Zeker: in juni of juli
Dat de nieuwe Mac Pro in 2019 komt, is een zekerheidje. Apple heeft al bevestigd dat de nieuwe en meest krachtige Mac dit jaar komt. De vraag is alleen wanneer. Wij gokken op WWDC, dus in juni. Dan heeft Apple namelijk de maximale aandacht van ontwikkelaars, een belangrijke doelgroep voor de Mac Pro. Hoe de professionele Mac eruit gaat zien weten we nog niet. Wel zeker is dat er ook een bijpassend Pro Display komt.

7) iMac 2019

→ Mogelijk: in juni of juli
De iMac kreeg in 2018 geen vernieuwing. De laatste vernieuwing is van juni 2017 en dat is niet heel opmerkelijk. De laatste jaren werd de iMac steeds om het jaar vernieuwd dus in 2019 is de desktop weer aan de beurt. Het wordt waarschijnlijk geen spannende vernieuwing. Een overstap naar Intel-chips van de 9e generatie en een T2-chip liggen voor de hand. Die 9e generatie Intel-chip wordt in Q2 verwacht, dus verwachten wij vroeger geen nieuwe iMac.

iMac 2019
Klik/tap voor groter.

8) iPhone 2019

→ Zeker: in september
Je kunt er de klok op gelijk zetten. Ieder jaar in september is er een nieuwe iPhone. De iPhone 2019-lineup bestaat naar verwachting weer uit drie modellen, een met een LCD-scherm en twee met OLED. Volgens actuele geruchten komt er ook een derde camera en schrapt Apple dit jaar 3D Touch om de prijs te laten zakken. De naam is nog geen mysterie. iPhone XI?

8) Apple Watch Series 5

→ Zeker: in september
We hadden het klok-grapje eigenlijk moeten bewaren tot de Apple Watch, maar naast de iPhone is de Apple Watch ook een van de jaarlijkse aankondigingen. In 2018 heeft Apple met de Apple Watch Series 4 een ECG-functie en groter scherm toegevoegd. Wij verwachten dat de Series 5 grote stappen zet op het gebied van prestaties en accuduur.

Klik/tap voor groter.

9) HomePod mini

→ Mogelijk: in september
Het jaar 2019 wordt voor Apple naar verluidt ook het jaar van audio en we horen al een tijdje geruchten over een HomePod mini. Een kleinere variant van de HomePod die wat vriendelijker geprijsd is, maar toch al het goede van Siri (…) aan boord heeft. De HomePod is een belangrijk nieuw apparaat, dus wij verwachten dat Apple het in de schaduw van de iPhone wil plaatsen.

10) Apple Headhones

→ Mogelijk: in september
Nog zo’n gerucht dat in 2019 werkelijkheid kan worden. Naast AirPods 2 zou Apple dit jaar ook met een eigen koptelefoon komen. Dit moet een draadloze ‘over-ear’ model worden met naar verluidt 10 microfoons. Die dienen niet alleen voor noise cancelling, maar ook om je goed verstaanbaar te houden tijdens telefoongesprekken of commando’s aan Siri. En er zijn nog meer slimme trucjes die we in patenten hebben ontdekt.

Klik/tap voor groter.

11) iPad Pro 2019

→ Vrijwel zeker: in oktober
Sinds kort is de iPad Pro belangrijk genoeg om niet meer in de schaduw van de iPhone te staan. In 2018 was de iPad Pro belangrijk genoeg voor een eigen event en wij verwachten dat dit jaar ook weer. Het is moeilijk om verbeteringen voor de iPad Pro voor te stellen, omdat de versie uit 2018 nog niet heel erg lang op de markt is.

12) 12-inch MacBook

→ Vrijwel zeker: in oktober
De allerdunste MacBook werd in 2018 niet vernieuwd en dat is niet heel vreemd. Intel was namelijk aardig laat met de 8e generatie chips voor de 12-inch MacBook. Wij verwachten dat Apple op 10 nanometer-chips van Intel wacht. Die bieden namelijk significante voordelen.

Klik/tap voor groter.

13) Apple TV 5

→ Mogelijk: in oktober
De Apple TV kreeg de afgelopen jaren steeds ongeveer om de twee jaar een vernieuwing. De Apple TV 4K komt uit 2017, dus dit jaar kan er weer een nieuwe versie aankomen. Een aankondiging samen met de nieuwe Netflix-concurrent uit Cupertino? Verwachte verbeteringen zijn een snellere chip en opnieuw ontworpen afstandsbediening.

14) iMac Pro 2019

→ Mogelijk: in oktober
Ten slotte verwachten wij dit jaar ook nog een nieuwe iMac Pro. De krachtigste iMac werd eind 2017 geïntroduceerd en een jaarlijkse vernieuwing is niet haalbaar. Intel produceert namelijk niet op zo’n hoog tempo Xeon-chips. Wat kan de iMac Pro eind 2019 brengen? Mogelijk wordt het de eerste Mac met een T3-chip en gaat Apple nog meer taken van de Intel-chip naar zijn eigen chip overhevelen.

iMac Pro
Klik/tap voor groter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!