Hoe Ford je gestolen auto op slimme wijze terug wil halen

Elektrische auto's Lisanne Beijen 7 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De Amerikaanse autofabrikant Ford heeft een nieuwe service geïntroduceerd die Ford-eigenaren helpt hun auto beter te beschermen tegen diefstal. De service bestaat niet uit een extra alarm of slot. Het is natuurlijk een slimme oplossing die werkt via een app.

Ford’s nieuwe zogenaamde ‘Stolen Vehicle Services’ werkt via de FordPass-app. Dit is een gratis app die beschikbaar is voor Ford-eigenaren in de App Store en Play Store. Vanaf nu heeft de FordPass-app, naast bijvoorbeeld functies voor het checken van hoeveel brandstof de auto nog heeft en het ontgrendelen van de auto, ook een geïntegreerde functie voor extra beveiliging.

Ford Stolen Vehicle Services: hulp tegen en bij diefstal

Stolen Vehicle Services in de app heeft verschillende functies. Een van de nieuwe functies die helpt bij het voorkomen van diefstal is er een die een notificatie stuurt naar de eigenaars smartphone wanneer de auto’s sensoren een poging tot inbraak detecteren.

Een smartphone notificatie biedt natuurlijk geen garantie tegen diefstal. Als de inbreker wil inbreken dan stopt deze functie een inbreker niet. Toch kan de nieuwe anti-diefstal functie in Ford’s app helpen om schade te voorkomen. Zo gidst de app de gebruiker door de nodige stappen om de poging tot inbraak bij de de politie te rapporteren. Dat is gefixt met een tik op het beeldscherm van de gebruikers’ smartphone.

Daarnaast biedt Ford’s nieuwe Stolen Vehicle Services 24-uurs telefonische ondersteuning voor wie meer hulp nodig heeft. In het callcenter kan men ook de ‘diefstal modus’ van de gestolen Ford auto inschakelen. Die maakt het mogelijk om de auto te traceren waardoor de politie de auto makkelijker boven water kan halen.

Ford vehicle services
Ford Stolen Vehicle Services (Afbeelding: Ford)

Sensoren van auto detecteren potentiële inbraak of diefstal

Ford stelt dat deze nieuwe functie in de app het makkelijker maakt om een auto te detecteren wanneer die is gestolen. Wanneer het systeem door de auto eigenaar is geactiveerd in de FordPass-app en op diens Ford-account kan de locatie van de auto worden geregistreerd. Wanneer iemand een poging tot diefstal doet en de auto bijvoorbeeld start, dan kan de eigenaar in de app zien wat de status van de auto is. Zijn de coördinaten veranderd en is de auto verplaatst? Aan de hand van deze informatie kan de eigenaar besluiten snel tot vervolgstappen over te gaan.

Stolen Vehicle Services is eerst alleen beschikbaar voor de nieuwe Mustang Mach-E GT, en later ook voor andere Ford-voertuigen. De service is eerst alleen beschikbaar in Engeland en Ierland, en wordt later in 2022 ook beschikbaar in Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen