Max Verstappen op F1 TV Pro is goedkoper, maar pas op voordat je Viaplay opzegt

Tech Jeroen Kraak 23 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Formule 1-seizoen staat op het punt van beginnen. De eerste tests zijn gaande en volgende week staat al de eerste Grand Prix op het programma. Dat wil je natuurlijk live volgen. Dat kan via Viaplay, maar ook F1 TV Pro. Al moet je bij die laatste wel ergens rekening mee houden.

Het nieuwe Formule 1-seizoen belooft spannender te worden dan vorig seizoen. Goed, dat is natuurlijk ook niet zo moeilijk, maar Ferrari en Mercedes lijken er nu nog beter voor te staan. Het wordt dus een lastige taak voor Max Verstappen om zijn titel te prolongeren. Die strijd kun je natuurlijk live volgen op Viaplay en F1 TV Pro.

Formule 1 kijken via Viaplay of toch F1 TV Pro?

We weten inmiddels allemaal hoe Viaplay werkt. De streamingdienst is makkelijk af te sluiten. Het kan zelf via de kabelmaatschappij. Naast Formule 1 heb je ook toegang tot andere content zoals films, series en sport zoals de Premier League en Darts. Toch heeft de dienst een flink nadeel. Met 15,99 euro per maand is het behoorlijk prijzig.

Gelukkig is er een goedkoop alternatief als je alleen Formule 1 wil zien en het is nog legaal ook. Je kunt ook streamen via F1 TV Pro. Dit is de eigen streamingdienst van de Formule 1. Hiervoor betaal je 7,99 euro per maand of 64,99 euro per jaar. Nu is er echter een speciale aanbieding waardoor je tijdelijk slechts 51,99 euro betaalt voor een heel seizoen.

Voor- en nadelen

Toch is er een groot nadeel als je een abonnement wil nemen op Viaplay-alternatief F1 TV Pro. Er is maar een enkele betaalmanier. Je kunt de Formule 1-streamingdienst alleen aanschaffen met een creditcard. Heb je die dus niet en wil je betalen via iDeal of PayPal? Dan heb je pech. Dat maakt het natuurlijk wel weer lastiger.

Heb je echter wel gewoon een creditcard, dan is F1 TV Pro een zalig alternatief. Je kiest namelijk zelf welk commentaar je bij jouw races wil hebben. Zo is het mogelijk om het Nederlands Viaplay-commentaar af te spelen via F1 Tv Pro, maar het is net zo goed een optie om Engelse commentatoren te horen.

Precieze toekomst Formule 1-streamingdienst Viaplay zeer onzeker Max Verstappen
(Afbeelding: EPA/GIUSEPPE CACACE / POOL)

Sinds deze winter is er ook een speciale F1 TV Pro-app voor zowel Android TV als Apple TV. Je kunt dus gewoon de app gebruiken met je Chromecast of Apple TV. Zo hoef je de Formule 1 niet meer te streamen vanaf je mobiel of tablet. Handig dus! Laten we hopen dat de betaalmethode binnenkort net zo gebruiksvriendelijk wordt.

Legendarisch Formule 1-moment krijgt comeback door LEGO

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen