Legendarisch Formule 1-moment krijgt comeback door LEGO

Pop-Culture Dennis Mons 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Eens in de zoveel tijd bouwt een LEGO-fan een situatie na waarvan mensen zwaar onder de indruk zijn. En Alex Bricks heeft dat voor elkaar krijgen met de ‘Monaco Grand Prix’-set. Het is de ultieme set voor een Formule 1-fan. Zou WANT-redacteur Dennis Mons dit bouwwerk willen kopen? (Het antwoord is ja.)

Terwijl ik dit typ ligt er best wat prullaria om mij heen; oude F1-rommel zoals mijn  Jos Verstappen- en Fisichella-pet en modelauto’s van die oude knakkers (thanks, paps). Ik beleef oude beelden alsof het gisteren was. Dus het kind in mij gaat los bij het zien van dit LEGO-bouwsel. Want het is klassiek ten top.

LEGO en F1 gaan hand in hand

Vooropgesteld: LEGO en F1 bouwen al langer samen. McLaren heeft zelf een échte, levensechte wagen laten bouwen door het Deense speelgoedbedrijf. Deze LEGO-set is fantastisch gedetailleerd. Ik vermoed dat er geen betere rondetijden in gezet worden. Maar soit, da’s des McLaren.

Deze Marlboro-build van Alex Bricks is wel indrukwekkend. Het bestaat uit 1.432-steentjes, is zo’n 63 centimeter lang en heeft alle details van de auto die in ’88 over het circuit raasde. Het is een meesterwerk. Het bouwsel heeft zelfs een V6-motor, inclusief bewegende zuigers, een bewegend stuurwiel en vering. Dus altijd leuk om een auto van een middenmoter te kopen bij LEGO.

monaco, f1, lego, race, formula 1
Absoluut speciaal. (Afbeelding: Bricks Brothers)

Alex Bricks heeft dé situatie gebouwd waarop de MP4/4 de straat opgaat op Monaco. Het is Ayrton Senna’s fantastische Marlboro-auto die de Maçanet-bocht in Monaco pakt voor de oude Ferrari.

Maar moeten niet alle Formule 1-wagens gebouwd worden in LEGO?

Feitelijk zou het de beste deal zijn als LEGO alle Formule 1-auto’s in Tecnics uitbrengt. Want in alle eerlijkheid zou het tof zijn om ook een HAAS in handen te krijgen. Wie weet hoe lang zij nog blijven rijden? En vallen ze uit elkaar als je ze bouwt? Of een ronddraaiende versie van Mazespins auto op een plateau, dat zou tof zijn…

Hoe dan ook zien we het wel zitten als alle wagens uit de jaren ‘80, ‘90 en ‘00 uitgebracht worden door LEGO, want we willen ze daadwerkelijk allemaal hebben op een plankje.

Kruidvat stunt met korting op LEGO: 6 goedkopere sets voor volwassenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen