LEGO en Formule 1 gaan hand in hand met de McLaren F1-wagen

Gadgets Dennis Mons 31 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

In de nerveuze aanloop naar de Formule 1 in Zandvoort kan je jezelf enigszins tot rust brengen als je de McLaren gemaakt door LEGO Technic kan bouwen. Maar waar is de Red Bull? Of feitelijk; eigenlijk willen we meer.

Het is frappant dat LEGO officieel alleen met McLaren een deal heeft gesloten. Het moge duidelijk zijn dat Red Bull een stuk beter gaat dan het Engelse team. Lando Norris weet nog wel een beetje vaart te houden, maar Ricciardo lijkt de hoop al hebben opgegeven. Hij is duidelijk niet blij met zijn wagen, waarschijnlijk ook niet met zijn team, én Zak Brown (de teamleider). Danny Ric stopt dan ook na dit seizoen. Of hij een stoeltje krijgt bij een ander team is vrij onwaarschijnlijk.

Mooie McLaren-set van LEGO Technic

Maar terug naar positievere punten, want deze LEGO-set is fantastisch. Deze build, die bestaat uit 1.432-steentjes is zo’n 63 centimeter lang en heeft alle details van de auto die dit jaar over het circuit raast. Het bouwsel heeft zelfs een V6-motor, inclusief bewegende zuigers, een bewegend stuurwiel en vering. Dus altijd leuk om een auto van een middenmoter te kopen bij LEGO.

LEGO Formule 1 McLaren
(Afbeelding: LEGO)

Alle Formule 1-auto’s in LEGO

Feitelijk zou het de beste deal zijn als LEGO alle Formule 1-auto’s in Tecnics uitbrengt. Want in alle eerlijkheid zou het tof zijn om ook een HAAS in handen te krijgen. Wie weet hoe lang zij nog blijven rijden? En vallen ze uit elkaar als je ze bouwt? Of een ronddraaiende versie van Mazespins auto op een plateau, dat zou tof zijn… oh wow.

Ook een Alpine met een mini-fig met Alonso met een grove baard en warrig haar, een kleine minifig van Tsunoda in een Alphatauri die vloekt als je op zijn buik drukt, een Ferrari-team-set met een chagrijnige Leclerc, of een Toto Wolf minifig die zijn hoofd ramt op alle computers. Lekker seizoens gebonden.

Maar vroegâh, LEGO!

De mooiste optie is echter als we de klassieke wagens van weleer kunnen bouwen. De legendarische Ferrari 312B3 zou een machtig mooi bouwwerk worden. Niki Lauda, zwaar gehavend na een crash waar hij letterlijk in brand stond (1976), stapte hij uiteindelijk uit dankzij coureurs als Arturo Merzario en kwamen Harald Ertl, Brett Lunger en Guy Edwards die kwamen helpen. Het is wat luguber om te bouwen, maar het was wel een iconisch moment voor de Formule 1. RIP Niki.

LEGO Niki Lauda
Niki Lauda in zijn razendsnelle Ferrari (Afbeelding: PA Images / Alamy - Sport)

Minder dramatisch, maar wel mooi zou ook een LEGO-build zijn van de Mercedes waarin Lewis Hamilton (gewoonweg de Greatest of all time (GOAT) ) zijn eerste wereldtitel pakte. Hij reedt in 2017 en 2018 de Ferrari van Vettel in stukken.

Duik de diepte in

Een LEGO-build die ik héél graag als Formule 1-fan op een plank wil hebben is de BRM P15, feitelijk is het de eerste winnende F1-auto ooit. De wagen won een Formule 1-wedstrijd (ondanks het feit dat het niet op de kalender stond) dankzij coureur Reg Parnell.

Formule 1 BRM P15
Niet Parnell, wel iconisch (Afbeelding: Wikipedia)

Maar het mooiste zou toch echt de Toro Rosso-wagen zijn waarin Max Verstappen zijn eerste race deed. Hij verbrak daarmee het record als jongste (17) coureur ooit.

Formule 1 in Zandvoort is zó gratis te kijken op tv

Met andere woorden: de Formule 1 is mateloos populair, dus we hopen dat LEGO niet ineens stopt met alleen McLaren (te koop voor slecht 154,98 euro), en meerdere wagens uitbrengt.

In de tussentijd zijn er nog een hoop sets die we willen bouwen uit onze jeugd.

10 iconische LEGO-sets die voor altijd een plekje in ons hart hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen