Elektrische fietsen in overvloed, maar dit zijn de 5 beste van 2022

Elektrische fietsen Mark Hofman 30 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

“Als de ANWB het zegt, dan is het zo!” Als iemand er van overtuigd is, dan is het de oma van WANT-redacteur Mark Hofman wel. De bond heeft verstand van zaken en is voor veel consumenten dé partij voor onafhankelijke informatie. Op het gebied van de beste elektrische fiets van 2022 misschien ook wel terecht.

De tijd dat de elektrische fiets alleen nog door bejaarden gebruikt werd is al lang en breed voorbij. Doorgaans wordt je door menig tiener met een noodvaart voorbij gereden en draven Amsterdamse ouders met hun bakfietsen langs de grachten. De e-bike is awesome en dat vinden ze bij de ANWB dus ook.

De beste elektrische fiets van 2022

De Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB checkt op jaarlijkse basis de beste e-bikes van de markt. Als er dus één partij is die je kan vertellen wat de beste elektrische fiets van 2022 is, dan is zij het wel.

In dit artikel laat ik je niet alleen kennismaken met de beste elektrische fiets van 2022, maar ook met de modellen die er tegenaan schuren. De eindbeoordelingen liggen superdicht bij elkaar, wat simpelweg betekent dat jij als consument genoeg keuze hebt. Bevalt het beste model je niet, dan zit je met de overige vier ook meer dan goed.

#1 Beste elektrische fiets van 2022: Cube Supreme Hybrid Pro 500

Beste elektrische fiets van 2022, elektrische fiets, e-bike
(Afbeelding: Cube)

De titel voor beste elektrische fiets van 2022 gaat dit jaar naar Cube. Het bedrijf weet met de Supreme Hybrid Pro 500 de show flink te stelen. Waarom? Omdat het een echte krachtpatser is die je niet alleen voor korte ritjes gebruikt, maar ook voor de langere trips.

Hij is relatief licht (27 kilogram), gaat als de brandweer en is voor een fiets met Bosch Performance-motor niet al te duur. Het nadeel is dat de actieradius van de batterij niet heel indrukwekkend is, maar een upgrade is voor €200 al in huis te halen. Kosten: 2899 euro.

Voor meer informatie check je de review van de ANWB.

#2 Moustache Samedi 27 Open Xroad 2

Beste elektrische fiets van 2022, elektrische fiets, e-bike
(Afbeelding: Moustache)

Misschien niet de beste elektrische fiets van 2022, maar wel een kneiter goede opvolger. De Moustache Samedi 27 Open Xroad 2 is een model voor dagelijks gebruik. Hij kost je 3299 euro en daar zijn, gezien bepaalde ontwerpkeuzes, hier en daar wel wat vraagtekens te zetten. Zo komt de fiets standaard niet met een slot.

De andere kant van het verhaal is de stabiele performance. Genoeg vermogen voor comfortabele ritjes, een stille motor en de brede banden met grip zorgen echt voor plezierig gebruik. Op een volle lading fiets je bijvoorbeeld al snel een afstand van 44 kilometer.

Voor meer informatie: check de website van de ANWB!

#3 Elektrische fiets: Advanced Comfort Plus Wave

Beste elektrische fiets van 2022, elektrische fiets, e-bike
(Afbeelding: Advanced)

De Advanced Comfort Plus Wave: weer zo’n kanjer. Deze elektrische fiets hoort met gemak thuis in dit lijstje. Dat heeft het onder andere te danken aan de imposante actieradius van 63 kilometer, de Bosch Active Line Plus-motor en de Shimano Nexus 8 versnellingen.

Het enige nadeel is de afwerking van het model. De handvatten zijn tamelijk glad, er zitten geen metalen spatborden op en het schakelen kan soms wat lastig zijn. Voor 2999 euro mag je iets meer verwachten, maar al met al een goede koop!

Voor meer informatie check je de review van de ANWB.

#4 Bikkel Ibee Tuba Disk Gates

Beste elektrische fiets van 2022, elektrische fiets, e-bike
(Afbeelding: Bikkel)

De beste elektrische fiets van 2022 op basis van naam is de Bikkel. De Ibee Tuba Disk Gates, om precies te zijn, is een heerlijk model van het welbekende merk. De fiets van 2999 euro heeft wellicht een tegenvallend actieradius (52 kilometer), maar doet het verder eigenlijk uitstekend.

Bikkel brengt een elektrische fiets op de markt met een zeer krachtige motor, een zadeldemper die de boel lekker comfortabel maakt en uitstekende hydraulische remschijven. Het in en uithalen van de batterij gaat makkelijk (wel een aparte sleutel), verlichting gaat via de sensor en hij stuurt als een zonnetje.

Voor meer informatie check je de review van de ANWB!

#5 Elektrische fiets: BESV TR 2.1 LS

Beste elektrische fiets van 2022, elektrische fiets, e-bike
(Afbeelding: BESV)

Nieuwkomer op de Nederlandse markt, maar nu al een van de beste. Laten we gelijk met de deur in huis vallen: de afwerking laat te wensen over. Slordige bekabeling, geen jasbeschermers en snelbinders: de BESV TR 2.1 LS laat wat steken vallen.

Geeft overigens niet, want er zijn punten die dit meer dan goedmaken. Zo beschikt de elektrische fiets over een krachtige Shimano E-61000 middenmotor waardoor hij gemakkelijk over zeer steile hellingen blaast. De actieradius van 61 kilometer is top, de hydraulische remmen zijn een genot en hij fietst ontzettend licht. Mag ook wel, want de prijs van 3099 euro is niet mals.

Voor meer informatie: check de website van de ANWB.

De beste elektrische fiets van 2022 en meer

We behandelen bij WANT niet alleen de beste elektrische fiets van 2022. We kijken ook naar de beste modellen per merk, checken de aanraders onder een bepaalde prijsklasse en houden de ontwikkelingen goed voor je in de gaten.

Europees land betaalt inwoners €4000 om over te stappen op de e-bike

Is het bovenstaande artikel niets voor jou? Dan vind je op deze pagina zonder twijfel iets wat je wel leuk vindt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen