Europees land betaalt inwoners €4000 om over te stappen op de e-bike

Elektrische fietsen Mark Hofman 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel steeds meer mensen de auto inruilen voor een elektrische fiets, zijn het er bij lange na nog niet genoeg. Althans, dat is hoe een groot Europees land er tegenaan kijkt. Het is de bedoeling dat steeds meer consumenten met hun achterste op een e-bike zitten. Maar hoe stimuleer je dat?

Het antwoord is vrij simpel: geld. Sinds jaar en dag bewijst men wel dat grenzen al snel verlegd worden zodra er extra geld bij komt kijken. Het maakt wat dat betreft niet uit of je het hebt over het verrichten van extra taken op je al veel te drukke baan of bij het aanschaffen van een elektrische fiets.

Europees land smijt met geld voor de elektrische fiets

Precies met die gedachte probeert Frankrijk zijn inwoners sneller op de elektrische fiets te krijgen. Volgens The Times komt het land met een prachtig initiatief. Wie zijn oude vervuilende auto inruilt voor een elektrische fiets krijgt een bedrag van de staat. En dat bedrag is niet misselijk.

Mensen met een laag inkomen, die leven in een emissiearme zone, krijgen namelijk een bedrag van 4000 euro. Een flink bedrag dat dus wel volledig afhankelijk is van je inkomen. Verdien je meer dan wat mensen met een laag inkomen verdienen, dan is de vergoeding minder stevig. Al zit er in dit soort gevallen dus alsnog een vergoeding in.

5 keer een elektrische budget fiets
Vooral op heuvels kan een e-bike nuttig zijn. (Afbeelding: Pexels / Pixabay)

Wil je niet je auto inleveren, maar ga je wel aan de haal met een elektrische fiets? Dan kun je tot wel 400 euro vergoed krijgen.

Parijs doet het op zijn eigen manier

Hoewel de inhoud van de actie uniek is, gaf de Franse hoofdstad Parijs eerder al het goede voorbeeld. Daar hoeven inwoners niet eerst hun auto in te leveren voor ze in aanmerking komen voor een subsidie. Heb je een elektrische fiets of elektrische vouwfiets? Dan geeft het bestuur van de stad je een vergoeding van 500 euro.

Naast het feit dat een elektrische fiets milieuvriendelijker is dan de auto, heeft Frankrijk nog meer baat bij het initiatief. Steden als Parijs hebben bijvoorbeeld last van het feit dat er veel te veel auto’s door de stad rijden. Hoe meer mensen overstappen op een e-bike, hoe rustiger het op dat gebied wordt. Niet alleen beter voor het milieu dus, maar ook voor de infrastructuur.\

Ben je overigens nog op zoek naar een e-bike om, we zeggen maar wat, de Mount Everest mee te beklimmen? Het onderstaande model is dan zonder twijfel iets voor jou!

Imposante e-bike kan Mount Everest beklimmen op een volle lading

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen