Eerste aflevering House of the Dragon scoort bizar hoge beoordeling op IMDb

Films & Series Jeroen Kraak 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen hebben de eerste aflevering van House of the Dragon gezien. De eerste beoordelingen stromen dan ook binnen. De serie lijkt een waar succes te zijn door de enorm hoge scores op IMDb.

Fans van Game of Thrones hebben de afgelopen jaren flink wat te verduren gehad. Natuurlijk waren er de laatste seizoenen van de serie die een stuk minder waren dan de eersten. Over het einde hoeven we het overigens al helemaal niet meer hebben. Daarna volgde er een periode van stilte. Er waren verschillende geruchten over spin-offs, maar die kwamen er niet. Tot nu, want je kunt sinds deze week genieten van House of the Dragon op HBO Max.

House of the Dragon moet de harten weer veroveren

House of the Dragon kent een moeilijke opdracht. Het moet de harten van teleurgestelde Game of Thrones-fans weer terugwinnen. Er is flink met geld gesmeten, dus er moeten een hoop kijkers gelokt worden. Al is het maar om de nieuwe streamingdienst HBO Max flink te boosten. De serie is dan ook een project dat absoluut niet mag mislukken. Maar is het ook gelukt?

De recensenten hebben al de eerste zes afleveringen van House of the Dragon mogen zien. Veruit de meesten zijn positief. Zo scoort de serie op Rotten Tomatoes een keurige 82 procent na 450 beoordelingen. Op Metacritic is de consensus iets minder met een score van 69.

Hoe anders is het op IMDb. De serie scoort een 9,0 na 32.000 beoordelingen. House of the Dragon lijkt dus te zijn geslaagd in zijn missie. De kijkers noemen de serie herkenbaar en loven de geweldige cinematografie en de acteerprestaties. House of the Dragon is bovendien de beste opening voor een HBO Max-serie ooit. Op de eerste dag keken alleen al 10 miljoen mensen in de Verenigde Staten naar de serie.

Waarom zijn er verschillen?

De grote vraag is natuurlijk hoe dat verschil mogelijk is. Het belangrijkste feit is dat de recensenten al meerdere afleveringen van House of the Dragon hebben gekeken. Zelf heb ik ook de eerste zes afleveringen kunnen zien. Ik heb de serie zelf een 7,5 gegeven en roemde in mijn recensie de eerste aflevering. Die ziet er geweldig uit en grijpt je meteen vast. Het doet zelfs wat denken aan de eerste aflevering van Game of Thrones, die ook meteen diepe indruk wist te maken. De afleveringen erna kakt het wat in, dus je moet niet raar opkijken als de cijfers iets omlaag gaan.

Toch is dat absoluut niet erg, want de serie scoort nog steeds een dikke voldoende en lijkt dus een goede opvolger te zijn. Ik kan dan ook niet wachten tot de overige vier afleveringen te zien en kijken hoe het eerste seizoen eindigt. Eindelijk is er in ieder geval weer Game of Thrones. Iets dat veel te lang geduurd heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen