Hoe je dit weekend gratis online speelt met je PlayStation 5 en PS4

Games Mark Hofman 23 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de PlayStation 5 en PlayStation 4 van zichzelf al niet goedkoop zijn kan het geintje dat men gamen noemt nog duurder worden. Iedereen die online wil gamen, bijvoorbeeld tegen vrienden, moet namelijk een PlayStation Plus-abonnement hebben. En zo’n abonnement is niet heel goedkoop.

Voor het bedrag van 59,99 euro per jaar ben je in de gelegenheid om online te gamen. Wie het belangrijk vindt heeft een dergelijk abonnement al in huis, maar wie het simpelweg even wil proberen kan dit geheel kosteloos doen. Dit weekend dan…

Gratis online gamen met je PlayStation 5

Sony maakt vandaag bekend dat gamers dit weekend geheel gratis online kunnen gamen. Consumenten die een PlayStation 5 in huis hebben staan kunnen bijvoorbeeld een potje FIFA spelen tegen hun vrienden of losgaan in de multiplayer van Call of Duty: Vanguard (speelt iemand dit nog?). Zonder zo’n PlayStation Plus-abonnement, dus.

Op zaterdag 27 augustus en zondag 28 augustus worden de heilige poorten van het online landschap geopend. Je kunt vrijdag dus lekker lang opblijven en in de nacht losgaan, of op zaterdagochtend de wekker vroeg zetten. Hou er natuurlijk wel rekening mee dat de games niet inbegrepen zijn bij de actie. Als je dus een potje FIFA wil doen, moet je er dus wel voor zorgen dat je FIFA in huis hebt.

Het bovenstaande is dus ook gelding voor gamers die nog een PlayStation 4 in huis hebben. Voor ieder wat wils, dus!

Hoe zit het tegenwoordig met de Plus-abonnementen?

Voorheen was online gamen met je PlayStation 5 of PS4 vrij overzichtelijk. Je kocht een PS Plus-abonnement, betaalde een vast bedrag per maand en dat was het. Anno 2022 zit dat net iets anders in elkaar en zijn er verschillende varianten op het gebied van het online-abonnement.

We hebben het dan over de volgende drie:

  • Essential |¬†8,99 euro per maand |¬†Maandelijkse games + online gamen + exclusieve korting
  • Extra |¬†13,99 euro per maand |¬†Hetzelfde als¬†Essential¬†+ Gamecatalogus + Ubisoft+Classics
  • Premium |¬†16,99 euro per maand |¬†Hetzelfde als¬†Extra¬†+ Proefversies van games + Cloudstreaming

Voor meer informatie over de verschillende abonnementen check je de website van PlayStation. Liever onze kijk op het verhaal checken? Lees dan het onderstaande artikel:

PlayStation Plus wordt aangepast: dit is er allemaal nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft ūüöÄ

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen