PlayStation Plus wordt aangepast: dit is er allemaal nieuw

Games Jelle van Es 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er zijn al een hele tijd geruchten gaande over dat Sony nieuwe plannen heeft voor PlayStation Plus en PlayStation Now. Het zou gaan om een concurrent voor wat Microsoft doet met de Xbox Game Pass. En nu heeft Sony laten weten wat ze precies gaan doen.

Op hun eigen blog heeft Sony de plannen bekendgemaakt voor de nieuwe versie van PlayStation Plus. De nieuwe abonnementsvormen gaan per juni in.

PlayStation Plus krijgt nieuwe abonnementsvormen

Mocht je nu een bestaand abonnement hebben op PlayStation Plus en geen zin hebben om meer te gaan betalen, dan hebben we goed nieuws: dat is niet nodig. Sony heeft bekendgemaakt dat de nieuwe service in drie zogenoemde tiers wordt uitgebreid. De eerste is Essential en dat is de abonnementsvorm zoals je die nu al hebt. Daarmee heb je de mogelijkheid om games online te spelen, krijg je per maand een tweetal gratis games, diverse kortingen en Cloudsaves voor je games. Daar betaal je stras nog altijd 8,99 euro voor per maand. Of per jaar 59,99 euro.

PlayStation Plus
De service (Afbeelding: PlayStation)

Nieuw is de PlayStation Plus Extra. Deze kost 13,99 euro per maand of 99,99 euro per jaar. Deze brengt alle dingen die je krijgt bij het Essential account. Daarnaast heb je toegang tot een bibliotheek van zo’n 400 games. Dit is zeg maar wat PlayStation Now was. Het gaat alleen niet zo zijn als Xbox Game Pass. Nieuwe releases ga je er niet op vinden. Wel wil Sony meer moeite doen om het aanbod interessant te maken. Zo moet met de release games als Death Stranding, God of War, Marvel’s Spider-Man, Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, Mortal Kombat 11 en Returnal beschikbaar worden gesteld.

Premium

De laatste tier is PlayStation Plus Premium. Dit is de duurste versie. Deze kost 16,99 euro per maand of 119,99 euro per jaar. Deze abonnementsvorm biedt alles dat Extra brengt met een paar uitbreiding. Je krijgt nog eens 340 games, die waarschijnlijk voor een groot gedeelte bestaat uit oude titels. PlayStation 3-games kun je via cloud streaming spelen. Games van de PlayStation, PlayStation 2 en Portable kun je zowel stream als downloaden op je spelcomputer. Dat moet dan kunnen op je PlayStation 4, PlayStation 5 en pc. Daarnaast krijg je bij deze versie ook game trials om bepaalde games tijdelijk uit te proberen voordat je ze koopt.

Heb je de Xbox Game Pass? Dan kun je nu Marvel Unlimited gratis krijgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen