Cast doet boekje open over Fantastic Beasts: The Secret of Dumbledore

Films & Series Jeroen Kraak 29 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Het derde deel van Fantastic Beasts komt eraan. Om alvast in de stemming te komen doen de acteurs een boekje open over de film.

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore komt eraan. Het bijzondere is dat Nederland en België de primeur hebben. De nieuwe film komt voor het eerst uit in deze twee landen op 6 april. De rest van de wereld volgt een week later.

Fantastic Beasts is terug

In Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore zien we eindelijk hoe het verhaal zich verder ontvouwt. Het tweede deel eindigde met een enorme cliffhanger. De acteurs lichten al een tipje toe van de sluier en vertellen nu over hun ervaringen bij de opnames.

Een van de bekendste gezichten in de film is natuurlijk Jude Law. Hij speelt Albus Dumbledore, of zoals Nederlandse lezers hem wellicht beter herkennen: Albus Perkamentus. Hij is dan ook blij dat hij weer terug is in de nieuwe film. “Ik hoefde geen moment na te denken om hem te spelen. Er zit zoveel in het karakter waar je jezelf in kunt verdiepen en dat is nog alleen het menselijke aspect. Dan heb ik het geen eens over de magie, wat het nog leuker maakt.”

Fantastic Beasts
Daar zijn ze weer. (Afbeelding: Warner Bros)

Een andere Dumbledore

Toch zien we in de nieuwe Fantastic Beasts een iets andere Dumbledore: “Het is een proces van regressie. Een van de mooie dingen die ik mocht onderzoeken dat hij niet de Dumbledore is uit de boeken over Harry Potter. Hij kijkt naar zijn eigen schuld en zijn verleden, maar ziet ook het goede en  positivisme in andere mensen.”

Eddie Redmayne herkent de woorden van Law wel. Zelf neemt hij weer de rol op zich van Newt Scamander en heeft daarmee een bijzondere band met Dumbledore. “Voor mij heeft het de complexiteit in de relatie tussen ons iets prachtigs. Een soort oude jonge en broer. Mijn karakter is introvert en heel tevreden met zijn wereld, maar Dumbledore ziet de potentie van hem en wat hij allemaal kan bereiken. Samen met de anderen vormen ze een soort heist-film met een groep bij elkaar.”

Hogwarts Legacy: alles dat je moet weten van de Harry Potter-game

Een van de meest bijzondere personages in die groep is Jacob Kowalski, oftewel acteur Dan Fogler. Hij is de enige mugle, een persoon die geen magie kan gebruiken (dus een normaal mens). In deel twee zien we hoe hij zijn geliefde, de tovenares Queenie uit het oog verliest. In het nieuwe deel moet hij daarmee leren te dealen. “Hij reflecteert de tijd en alles zit tegen. Hij lijkt alles te verliezen in zijn leven en is dan ook heel treurig, maar heeft nog altijd hoop dat Queenie terugkomt. Hij hallucineert en krijgt een kans om zich bij het avontuur te voegen.

Mads Mikkelsen in Fantastic Beasts

Natuurlijk weten we al wat het doel van de groep in de derde film is. Ze hopen met z’n allen Gellert Grindelwald te stoppen. Dat is overigens het meest bijzondere personage in de film en dat komt niet alleen door de rol zelf. We zien nu namelijk Mads Mikkelsen in de film in plaats van Johnny Depp. Laatstgenoemde werd uit de film gegooid vanwege de rechtszaken met zijn ex actrice Amber Heard.

Voor Mikkelsen was de rol dan ook even wennen. “Ik kwam ‘iets’ later binnen dan de rest van de cast en crew. Het is een gesettelde familie en je hoopt dat ze je adopteren en dat deden ze. De crew is fantastisch. Mijn reis was snel, maar goed.”

Fantastic Beasts Jude Law
Jude Law in actie. (Afbeelding: Warner Bros)

Natuurlijk is daarbij ook een goede chemie nodig tussen de Deense acteur en Law. “Jude en ik hadden gesprekken over hoe het leven van de twee personages er samen uitzag. Je start niet met de bad guy. Je zoekt naar de missie en doelstelling waarom ze de wereld willen veranderen en een betere plaats maken. Toen ze jong waren hadden ze hetzelfde idee, maar over hoe dat te bereiken is verschillend en mistig.”

Of die ideeën ook echt uitkomen zie je dus in Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. Je moet op het resultaat nog wel een weekje wachten, want de film is vanaf 6 april te zien in de bioscoop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen