Daniel Radcliffe heeft slecht nieuws voor Harry Potter-fans

Films & Series Jeroen Kraak 18 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie Daniel Radcliffe zegt, moet natuurlijk meteen denken aan Harry Potter. Voor de fans van de tovenaar heeft hij slecht nieuws.

Hoewel het al meer dan 10 jaar geleden is dat het laatste deel van Harry Potter op het witte doek te zien was, is de tovenaar nog steeds ontzettend populair. Binnenkort kunnen we natuurlijk genieten van een Fantastic Beasts-film en aan het einde van het jaar komt er zelfs een Hogwarts-game uit, waar de Potterheads blij mee zullen zijn, maar er is meer. Toch is de kans klein dat we Daniel Radcliffe zullen zien.

Daniel Radcliffe als Harry Potter

We zagen Radcliffe recent nog terugkeren in de Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts-special op HBO Max, maar daar blijft het ook bij. “Hij is geen deel van mijn dagelijks leven meer,” vertelt hij aan The New York Times. Hij ziet zich dan ook niet de rol spelen in een verfilming van het theaterstuk ‘Harry Potter and the Cursed Child’.

“Ik ben nu op het punt gekomen waarbij het voelt alsof ik prima uit de Harry Potter-rol ben gekomen en ik ben blij waar ik nu sta. Om weer terug te gaan in die rol zal echt een grote verandering in mijn leven zijn. Toch houdt hij de deur nog wel op een kier. “ik zeg nooit nooit, maar de Star Wars-acteurs zijn 30, 40 jaar later pas teruggekomen. Ik ben nu slechts 10 jaar verder. Het is iets waar ik nu echt geen interesse in heb.”

Eerste Harry Potter film kan zomaar eens een gloednieuwe versie krijgen

Hier gaat het toneelstuk over

Toch zou Radcliffe de rol in een verfilming van het toneelstuk prima kunnen spelen. In dat verhaal is Harry Potter namelijk volwassen, aangezien het zich 20 jaar na de laatste film afspeelt. De tovenaar is inmiddels opgeklommen tot hoofd van de Magische Wetshandhaving van het Ministerie van Magie. Zijn zoon treedt in zijn voetsporen en wordt toegelaten op Hogwarts.

Toch is dit natuurlijk allemaal toekomstpraat, want filmmaker Warner Bros. heeft nog niet bekendgemaakt dat het interesse heeft om het toneelstuk te verfilmen. Harry Potter regisseur Chris Colombus liet in het verleden weten geïnteresseerd te zijn om mee te doen aan een project. Vermoedelijk levert het wel genoeg geld op. In de achtergrond werkt HBO Max echter wel aan een serie in die wereld, waar nog niet veel over bekend is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen