Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 16 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Eerste Harry Potter film kan zomaar eens een gloednieuwe versie krijgen

Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, de eerste film uit de immens populaire franchise, zou zomaar eens een nieuwe versie kunnen krijgen. Ten minste: als het aan regisseur Chris Columbus ligt dan.

De regisseur, die de film in 2001 uitbracht, heeft namelijk een speciale versie in zijn archief. Waar het verhaal oorspronkelijk twee uur en 32 minuten duurt, heeft Columbus een versie van zo’n drie uur. Bijna een half uur langer dan het origineel dus.

Harry Potter 1, maar dan drie uur lang

Twintig jaar geleden werd Chris Columbus, de man achter o.a. Home Alone en Mrs. Doubtfire, door Warner Bros. binnengehaald om Harry Potter and The Sorcerer’s Stone te verfilmen. De man lanceerde een immens populaire franchise en daarmee ook de carrières van Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint. Al deed de man meer dan dat.

Tegenover The Wrap laat Chris Columbus weten een drie uur durende versie van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone te hebben. Toen de interviewer in kwestie zei deze graag te willen zien, liet Columbus weten zelf ook niet te kunnen wachten om het met de wereld te delen. De speciale versie is in Chicago gebruikt als proefmodel voor de allereerste film. Kinderen die de film zagen vonden het fantastisch, maar de aanwezige ouders vonden de film veel te lang. Hierdoor werd hij van 172 minuten naar 152 minuten geknipt. Verdomde ouders…

Harry Potter 1 game
Wat een schatje! (Afbeelding: Warner Bros.)

De scenes die geschrapt zijn lijken voornamelijk de scenes te zijn waarin Peeves, de plaaggeest van Hogwarts, te zien is. In de boeken en de games speelt de geest een grote rol, maar verrassend genoeg heeft het personage de films nooit gehaald. Dit terwijl hij dus wel daadwerkelijk vertolkt is door acteur Rik Mayall.

Hoe realistisch is het?

Dankzij het succes van #ReleaseTheSnyderCut heeft het internet een soort machtspositie gekregen. Het is verrassend dat Warner Bros. de speciale versie van Harry Potter and the Sorcerer’s Stone tot op heden nooit uitgebracht heeft. Door de push van het internet en de uitspraak van Chris Columbus zelf is de kans aanwezig dat we de film daadwerkelijk te zien krijgen.

10 keuken gadgets waar iedere Harry Potter-fan wild van wordt

Het is voor de studio in ieder geval een manier om nog een keer geld te kunnen verdienen aan één van de grootste film-franchises aller tijden. Fans worden er blij van, Chris Columbus wordt er blij van en Warner verdient er geld aan. Ik zie geen reden waarom dit geen ding kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!