Halo Infinite: 5 redenen om los te gaan met de multiplayer

Games Jelle van Es 16 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Gisteren was opeens de kogel door de kerk. Om de lancering van de originele Xbox twintig jaar geleden te vieren, kwam Microsoft met een speciale stream. En daar werd bekendgemaakt dat de Halo Infinite-bèta per direct voor iedereen te spelen was. Dat zorgde voor een stroom aan gamers die met de game aan de slag wilde gaan en de bijbehorende problemen.

Mocht je de Halo Infinite-multiplayer nog niet hebben geprobeerd, dan hebben we vijf redenen om je alsnog te overtuigen. Want het is echt je tijd waard.

Vijf redenen om Halo Infinite te spelen

Hij is gratis

Het grote voordeel van Halo Infinite in deze bètavorm en ook de uiteindelijke release, is dat hij gratis is. Het is een zogenaamde free-to-play titel, die gaat werken met een Battle Pass om cosmetische upgrades vrij te spelen. Maar als je daar geen zin in hebt dan kun je hem gewoon spelen. Wat dat betreft volgt de game de weg die al succesvol is ingeslagen door titels als Warzone en Fortnite.

Gratis ende voor niets (Afbeelding: 343 Studios)

Je neemt je voortgang mee

Halo Infinite zoals je hem nu kunt spelen is dus de bèta. Dat betekent dus dat je niet de volledige ervaring hebt en dat er zeker nog wat foutjes in zitten. Maar je bent als gamer niet enkel een testpersoon. De voortgang die je tijdens deze bèta boekt, neem je mee naar de uiteindelijke release. Of die één op één door gaat lopen of dat er een tijdje tussen deze bèta en de uiteindelijke release zit, dat is niet helemaal duidelijk. Maar op die manier loont het dus echt om de game te proberen en te zien of hij bij je past.

Voorgang meenemen om dingen vrij te spelen (Afbeelding: 343 Studios)

Ideaal om samen te spelen

Doordat de game gratis is, is het de ideale game om samen te gamen. Je kunt dus je vrienden uitnodigen om een team te volgen. En dit is ook echt een game die beter wordt wanneer je samenwerkt. Pak bijvoorbeeld samen een Warthog. De één rijdt er mee rond, terwijl de ander achterop staat en met de turret op alles schiet dat je tegenkomt. Of je gaat samen de aanval in, waarbij je dan tegelijkertijd wat granaten gooit op de plekken waar vijanden zich bevinden. En dan heb je nog de momenten dat je lekker samen gaat knallen op een vijand die zich in zijn eentje voortbeweegt.

Halo Infinite
Samen knallen blijft leuk (Afbeelding: 343 Studios)

Dagelijkse en wekelijkse challenges

Naast dat je lekker los kunt gaan met de game, zijn er ook heel wat uitdagingen in de game. Er zijn wekelijkse en dagelijkse challenges, waarmee je extra XP kunt verdienen. Op die manier heb je altijd een extra uitdaging. Lukt het je om een week lang elke dag de Daily Challenge te voltooien, dan krijg je een unieke bonus, waarmee je je jouw personage kunt aankleden. Op die manier kun je dus laten zien dat je echt een koning bent.

Halo Infinite
Scoor dit soort items (Afbeelding: 343 Studios)

Cross-play voor Halo Infinite

Een laatste goede reden om aan de slag te gaan met Halo Infinite is dat hij cross-play te spelen is. Op die manier kunnen spelers op de pc met elkaar en tegen elkaar spelen. Ook is het mogelijk om de voortgang met je account van het ene platform naar het andere mee te nemen. En hierdoor kunnen dus nog meer van je gamende vrienden je vergezellen in de strijd. Dat is ook wel zo fijn.

Iedereen doet mee (Afbeelding: 343 Studios)

Kortom. Genoeg redenen om je Xbox op te starten en Halo Infinite binnen te halen. Wil je liever het verhaal van de game beleven? Die komt nog altijd op 8 december uit.

Waarom de Halo Infinite trailer toch een klein beetje pijn doet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!