Star Wars-baas doet boekje open over Obi-Wan Kenobi

Films & Series Jeroen Kraak 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Er wordt steeds meer bekend over Star Wars-serie over Obi-Wan Kenobi. Gisteren kwam de trailer naar buiten en nu vertelt de Star Wars-directeur erover.

Obi-Wan Kenobi is een van de bekendste personages uit de Star Wars-franchise. We kennen hem natuurlijk uit de verschillende films en nu is het tijd voor een eigen serie. Voor de nieuwe show keert Ewan McGregor in de rol van de Jedi. Toch ging dat niet allemaal automatisch.

Obi-Wan Kenobi

Eigenlijk zagen de makers het ander voor zich. De bedoeling was dat het verhaal van Obi-Wan Kenobi in de vorm. Iets wat we bijvoorbeeld al kennen van het verhaal rond Han Solo. Om dat voor elkaar te krijgen moest er eerst een akkoord komen met Ewan McGregor. De acteur vertelt in een interview met Entertainment Weekly hoe hij is benaderd.

“’We hebben gelezen dat je graag nog een keer Obi-Wan Kenobi wil spelen. We willen graag weten of dit echt zo is, of dat je het gewoon zei uit vriendelijkheid. We willen het graag weten’, waarop ik zei: ‘Wat ik zei was echt waar.’”

Van film naar serie

McGregor was dus binnen als Obi-Wan Kenobi, maar toch veranderden de makers van gedachten. Dat heeft vooral te maken met de resultaten van de film over Han Solo. Deze vielen tegen en dus kwam Disney met een ander plan. Het resultaat is dat we nu een serie krijgen in plaats van een film. “We begonnen te kijken naar de mogelijkheid in de streamingruimte waar we lange verhalen konden vertellen. We realiseerden ons dat er een mogelijkheid was om in die ruimte te experimenteren zonder de controle op te geven,” vertelt Lucasfilm president Kathleen Kennedy.

Ondanks dat het een film lijkt, is Obi-Wan Kenobi echt bedoeld als miniserie: “Het is een groot verhaal met een begin, een midden en een einde. De benadering is altijd geweest dat het een volledig verhaal is.” Toch houdt Kennedy nog een optie open voor een tweede seizoen, zolang er maar een goed verhaal is. “Het is zeker iets waar we over praten.”

Om het verhaal te zien, moet je nog even wachten. Obi-Wan Kenobi zie je vanaf 25 mei op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen