Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 9 mrt 2022

Obi-Wan Kenobi: Disney+ deelt eerste foto’s van Star Wars-serie

Obi-Wan Kenobi kennen we natuurlijk uit de Star Wars-film. Nu krijgt het karakter zijn eigen serie op streamingdienst Disney+.

Voor Star Wars-fans maar ook voor iedereen die van films en series houdt, moet Obi-Wan Kenobi een van de hoogtepunten van het jaar worden. Vanaf 25 mei kun je de serie zien op Disney+. Om alvast in de stemming te komen deelt Disney nu de eerste foto’s.

Dit is Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi is een van de populairste karakters uit de Star Wars-franchise. Hij was een Jedi Master die de council diende. Hij was verantwoordelijk voor de training van zowel Anakin als Luke Skywalker. We weten inmiddels welke paden de twee hebben gekozen en daar gaat de serie dan ook verder op in.

In de nieuwe serie op Disney+ gaat Obi-Wan Kenobi verder waar het karakter na Star Wars Episode III – Revenge of the Sith gestopt is. Hij waakt over de jonge Luke Skywalker terwijl hij in ballingschap leeft op de woestijnplaneet Tatooine. Hij moet op avontuur om de Jedi veiligheid te bieden en krijgt daarbij natuurlijk te maken met de Galactic Republic.

Disney+ kondigt met Nemesis eerste Nederlandse original-dramaserie aan

De eerste beelden

Nu zien we eindelijk de eerste foto’s van de serie in Entertainment Weekly. Ewan McGregor keert terug in de rol van Obi-Wan Kenobi. De laatste keer dat we hem zagen als de Jedi dateert alweer uit 2005, al sprak hij ook de stem in van Obi-Wan Kenobi in Star Wars: Episode IX.

Wat meteen opvalt aan de foto’s van de serie is dat Obi-Wan Kenobi andere kleding aanheeft dan dat we van hem gewend zijn uit de films. Bovendien zien we ook de terugkeer van Uncle Owen en de aankomst van Inquisitors.

We zien in de serie natuurlijk bekende Star Wars-namen zoals Hayden Christensen als Anakin Skywalker en Joel Edgerton als Owen Lars. Naast bekende gezichten is er ook ruimte voor vers bloed zoals Moses Ingram, Kumail Nanjiani en Indira Varma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obi-Wan Kenobi: Disney+ deelt eerste foto’s van Star Wars-serie
Sluiten