Peacemaker: 8 redenen waarom je de serie nu moet kijken op HBO Max

Films & Series Jeroen Kraak 9 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

HBO Max is sinds gisteren eindelijk in Nederland te bekijken. Een van de series die je nu kunt zien is Peacemaker. Wij vertellen je waarom je die show zeker niet moet overslaan.

HBO Max is een van de grootste streamingdiensten ter wereld. Sinds gisteren kunnen wij ook in Nederland kijken naar de content die HBO maakt. We begrijpen dat je door alle titels die in een keer op je afkomen, niet weet wat je moet kijken. Wij geven je alvast een goede tip: begin met Peacemaker. In dit artikelen vertellen we je waarom de serie zo goed is en waar je op moet letten.

Nog meer Suicide Squad

Als je aan de eerste aflevering van Peacemaker begint, krijg je eerst een kleine samenvatting van The Suicide Squad. Peacemaker is namelijk een van de karakters die deel uitmaakt van het bijzondere team. Om wat meer achtergrond te begrijpen is het raadzaam om eerst de film te kijken, hoewel de serie opzichzelfstaand is.

The Suicide Squad is na een mislukte eerste poging nu wel een enorm vermakelijke film boordevol met humor. Je ziet in de nieuwe serie dan ook verschillende haakjes die je bekend voorkomen. Ook zitten er een aantal leuke easter eggs die verwijzen naar zaken uit de DC Comics.

Nieuwe HBO Max-serie scoort geweldige beoordelingen

Peacemaker heeft de beste intro ooit

Na die kleine samenvatting en de eerste beelden van de serie begint de intro. We mogen zeggen dat dit de beste begin credits ooit zijn. We weten dan ook dat dit een van de weinige series is waar je deze niet meteen skipt. Dat komt door de geweldige muziek en de bijzondere dans. Deze kun je dan ook hieronder zien.

Fantastische muziek

Die muziek hoor je niet alleen tijdens de intro, maar speelt ook een belangrijke rol in de serie. Je hoort veel jaren ’80 muziek voorbijkomen die je nog nooit eerder hebt gehoord, maar stiekem hoor je hoe fantastisch deze is. Wellicht komt dit je bekend voor uit een Marvel-film die je hebt gezien: Guardians of the Galaxy. Ook daar zorgde de muziek voor een extra laag.

HBO Max is echte Netflix-killer door fantastische deal voor nieuwe gebruikers

James Gunn

Die link met Guardians of the Galaxy is niet zo raar. Net zoals Peacemaker is deze geschreven en geregisseerd door James Gunn. Net zoals Guardians of the Galaxy zit ook deze serie ontzettend goed in elkaar. De personages zijn geweldig uitgewerkt en ook het verhaal is zeer vermakelijk.

Peacemaker is Absurdistisch

Maar Peacemaker is niet alleen vermakelijk, het is compleet absurdistisch. Gunn houdt zich dan ook niet in qua grappen en durft af en toe flink over het randje te gaan. Dat komt de serie erg ten goede en zorgt voor flinke lachbuien.

Bizarre karakters

Die grappen worden gemaakt door de meest bizarre karakters. Dat is natuurlijk niet raar gezien de namen die ze hebben. Naast Peacemaker hebben we ook te maken met onder andere Judomaster, Eagly en Vigilante. Wat ze precies doen gaan we niet spoilen.

Peacemaker HBO Max
Peacemaker in gevecht met Judomaster. (Afbeelding: HBO Max)

Het eerste seizoen van Peacemaker is net afgelopen

Het is op dit moment ideaal om de serie te gaan kijken, want het eerste seizoen is op 17 februari geëindigd. Je kunt de acht afleveringen dan meteen in een ruk bingen. Er is inmiddels ook al een tweede seizoen aangekondigd. Deze komt waarschijnlijk in 2023 naar HBO Max.

Recensies

De recensies over Peacemaker zijn lovend. De serie scoort onder recensenten op Rotten Tomatoes 94 procent. “De show is groots, dom en meeslepend leuk. Ik vind het fantastisch,” schrijft de Chicago Tribune. Variety is het daarmee eens. Het medium noemt de serie een no-brainer.

Niet alleen recensenten zijn lovend, dat geldt ook voor het grote publiek. De serie scoort maar liefst een 8,5 op IMDb na 68.000 beoordelingen. Het is dus volgens iedereen een show die je moet kijken. Gelukkig kan je dat nu ook, want het eerste seizoen staat nu volledig op HBO Max.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen