HBO Max kent opstartproblemen in Nederland: gebruikers klagen

Films & Series Jeroen Kraak 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

HBO Max is sinds gisteren live in Nederland, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er zijn wat opstartproblemen bij de streamingdienst.

Het was even wachten, maar nu is ook HBO Max live in Nederland. De streamingdienst heeft veel series en films te bieden. Het is dan ook logisch dat veel mensen meteen een abonnement op de dienst willen aanschaffen, maar echt heel vloeiend ging het allemaal niet. Veel mensen lieten dan ook hun ongenoegen blijken via social media. De streamingdienst laat dan ook weten de problemen onder handen te nemen.

Opstartproblemen

8 maart was de eerste dag dat Nederlanders gebruik konden maken van HBO Max. Dat zorgt natuurlijk meteen voor een piek op het gebied van gebruik en betalingen. Dat laatste ging niet geheel vlekkeloos. Verschillende klanten hadden betaald via iDeal, maar kregen vervolgens geen bevestiging. Het was daarom voor hen onmogelijk om van de content gebruik te maken. Bij betalingen op andere manieren, zoals via de App Store, leken gezien de klachten minder moeilijkheden.

Game of Thrones HBO Max
Emilia Clarke en Michiel Huisman in Game of Thrones. (Afbeelding: HBO)

HBO Max onderneemt actie

Via social media heeft HBO Max inmiddels excuses aangeboden voor het ongemak. Het roept gebruikers op die via iDeal hebben betaald en nog steeds niet kunnen streamen contact op te nemen met de klantenservice.

Daarnaast komt HBO Max ook met een extra waarschuwing voor klanten die een betaling willen doen met iDeal; “Zorg er dan voor dat je alle stappen van het betalingsproces voltooit, en dat je het proces niet sluit voordat je je betaling volledig hebt bevestigd door op de laatste knop in het betalingsproces te klikken.”

HBO Max is echte Netflix-killer door fantastische deal voor nieuwe gebruikers

Veel content

Is het allemaal gelukt? Dan kun je vanaf nu genieten van een flink aantal series en films. Natuurlijk vind je op HBO Max klassiekers als Game of Thrones en The Sopranos, maar er is nog veel meer. Zo is recent de serie Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty uitgekomen. De eerste beoordelingen zijn vooral bij het publiek positief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen