Disney+ kondigt met Nemesis eerste Nederlandse original-dramaserie aan

Films & Series Jeroen Kraak 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Disney+ is bezig aan haar eerste Nederlandse dramaserie. De naam van deze psychologische thriller is Nemesis en de show moet in 2023 verschijnen.

Niet alleen Amazon Prime Video en Netflix zijn bezig met het maken van Nederlandse content. Ook Disney+ laat nu weten een Nederlandse serie te maken. Toch laat de show wel nog even op zich wachten. Pas in het najaar van 2023 gaat de serie op de streamingdienst in première.

Dit is Nemesis

Zelf beschrijft Disney+ de serie als volgt: “Nemesis” is een politiethriller over Officier van Justitie Sylvia van Maele die na een genadeloze moord op een kroongetuige in haar eigen huis, besluit het heft in eigen handen te nemen. Samen met een ondergronds team van rechercheurs opent zij de jacht op een groep internationale misdadigers die tot dan buiten het bereik van de wet is gebleven.

Netflix’s Marvel-series verkassen toch naar Disney+ (maar…)

“Nemesis” is een serie over misdaadbestrijding in 2022, waar politie en overheid niet langer lijken opgewassen tegen de internationale criminaliteit. Het is door belastingontduiking en beperkte regulering steeds moeilijker het verschil te zien tussen criminele bendes en multinationals. Een psychologische thriller over een vrouw in een wereld van mannen die elkaar nu al te lang de hand boven het hoofd houden.”

Disney+ gaat Netflix achterna met impopulaire maatregelen
Streamen maar. (Afbeelding: Disney)

Voor het maken van Nemesis maakt Disney+ gebruik van bekende namen uit de Nederlandse filmwereld. Het gelijknamige boek van schrijver Simon de Waal wordt geproduceerd door Pupin en heeft als showrunners Willem Bosch en Pieter Kuijpers. Eerder waren zij al verantwoordelijk voor de serie Van God Los en de oorlogsfilm Riphagen.

Disney+ richt zich op Nederland

Ondanks dat dit de eerste Nederlandse dramaserie is op Disney+, is dit niet de eerste Nederlandse show. Bij de lancering van het kanaal Star op Disney+ zagen we natuurlijk al “Dat ene woord”, de documentaireserie waarbij we een kijkje achter de schermen kregen bij voetbalclub Feyenoord.

Mascha van Erven, Director Local Original Productions/Disney+ Benelux, is blij met de nieuwe Nederlandse content. “Het actuele verhaal wordt verteld door de beste verhalenvertellers van Nederlandse bodem. Wij kunnen niet wachten dit authentieke verhaal naar alle Disney+ kijkers in Nederland en over de hele wereld te brengen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen