Ironie: set Netflix’s Lupin beroofd door vindingrijke dieven

Films & Series Jeroen Kraak 3 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Het klinkt wat ironisch: een Netflix-serie over een Franse meesterdief die wordt bestolen door criminelen. Toch gebeurde het bij Lupin.

Lupin was vorig jaar een van de grote successen van Netflix. In de serie zien we de Franse meesterdief Assane Diop die op indrukwekkende wijze verschillende voorwerpen weet te stelen. Zijn doel is om via de diefstallen wraak te nemen op de oude baas van zijn vader die volgens hem schuldig is aan zijn dood. Daarmee gebruikt hij de methodes van de bekende meesterdief Lupin.

Lupin beroofd door echte criminelen

Er is nu iets bijzonders aan de hand bij de opnames van een nieuw seizoen van Lupin. Het klinkt als een slechte grap: bij een serie over een dief is de set beroofd door echte dieven. Toch is het echt gebeurd. Zo hebben dieven apparatuur, replica’s en rekwisieten gestolen. De misdaad vond plaats in de Franse plaats Nanterre, een voorstad van Parijs, waar de opnames op dat moment bezig waren. De politie onderzoekt de zaak nu.

Bij de beroving lijken op de set van Lupin veel mensen betrokken. Variety meldt dat er zo’n 20 personen vuurwerk op de set gooiden om verwarring te saaien. Daarna gingen ze er met spullen vandoor ter waarde van 330.000 dollar. Geen van de medewerkers aan de serie zijn gewond geraakt.

Netflix in maart: superhelden, actie en spanning

Eerder was een andere Netflix-serie al aan de beurt

Het incident bij de opnames van Lupin staat niet op zich. Eerder was de set van een andere Netflix-serie beroofd. Criminelen maakten antiek en rekwisieten buit ter waarde van 200.000 dollar. Zo zijn er kandelaars van goud en zilver, meerdere stukken glaswerk en een replica Fabergé-ei buitgemaakt. Deze waren overigens niet allemaal in beste staat. Wel gingen die dieven iets anders te werk dan bij de inbraak van Lupin. Deze dieven braken in bij drie geparkeerde auto’s.

Deze Franse actiefilm behoort nu tot de populairste titels op Netflix

Het derde deel van Lupin wordt dus op dit moment opgenomen. Het is nog onduidelijk wanneer deze op Netflix verschijnt. De opnames van de serie zijn inmiddels alweer hervat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen