Elektrische fiets: de 5 beste e-bike modellen van Giant

Elektrische fietsen Sam Dille 19 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Giant is een van de bekendste e-bike fabrikanten. Het merk biedt per land andere elektrische fietsen, dus weet precies waar wij Nederlanders naar zoeken. Geen wonder dat Giant zo geliefd is bij de consumentenbond.

Bij het ontwikkelen van e-bikes, is Giant niet vies van een beetje experimenteren. Nieuwe elektrische fietsen worden vaak uitgerust met handige features en leuke extraatjes. De fietsen zijn altijd tot in de puntjes uitgewerkt en van goede kwaliteit. Met zo’n enorm aanbod is het alleen wel lastig om een geschikt model te vinden.

Deze elektrische fietsen van Giant moet je gecheckt hebben!

Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de vijf beste Giant elektrische fietsen van dit moment. Voor elke e-biker is er iets wils. We hebben namelijk geschikte modellen gevonden voor off-road fietsers, stadfietsers en woon-werk-verkeer. Zit er wat voor jou tussen?

1. Stance E+

Wil je beginnen met off-road e-biking? Dan biedt de Stance E+ perfecte ondersteuning voor je eerste ritten. Zijn sterke, aluminium frame veert met je mee, waardoor je makkelijk van steile hellingen rijdt. De elektrische fiets heeft bovendien extra dikke banden, zodat je altijd grip op de weg houdt. De SyncDrive Sport motor levert een krachtige ondersteuning en je stelt ’em heel makkelijk in via de Giant-app. Ondanks de flinke motor, lever je niet in op actieradius. Deze kan oplopen tot 175 kilometer. En dankzij de innovatieve lader kun je nu ook een stuk sneller opladen.

Bestel jouw exemplaar hier

2. Triple X E+ elektrische fiets

Stadfietsers zullen ongetwijfeld weglopen met de Triple X E+. De elektrische fiets is namelijk speciaal ontworpen voor gebruik in de stad. Uitgerust met Giants SyncDrive Move voorwielmotor, houd je ook bij weinig kracht altijd snelheid. Naast vijf verschillende ondersteuningsniveaus heeft de elektromotor ook een automatische ondersteuning. Daarbij kun je rekenen op een actieradius van maximaal 110 kilometer. Op de stevige, aluminium dragers kun je makkelijk een volle boodschappen- of rugtas meenemen. Om ervoor te zorgen dat je elektrische fiets ondanks je volle bagage in evenwicht blijft, is de Triple X E+ voorzien van een dubbele standaard en een stuurslot.

Triple X E+
Triple X E+ (Afbeelding: Giant Bicycles)

Bestel jouw exemplaar hier

3. Explore E+ 1 Pro

Op tijd aankomen op je werk is dankzij deze pittige speed pedelec geen probleem. Zelfs niet als je te laat vertrekt. De Explore E+ biedt een geweldige boost van maximaal 45 kilometer per uur, zodat je lange afstanden snel aflegt zonder te zweten. Maar zo’n hoge snelheid vraagt ook om bescherming. Gelukkig heeft de elektrische fiets brede banden, krachtige schijfremmen en geïntegreerde accessoires. Bijvoorbeeld de ingebouwde voor- en achterlichten, zodat je altijd goed zichtbaar bent. Het kleurrijke display toont ook nog eens overzichtelijk al je rijprestaties en de status van de accu. Je kunt de display verbinden met je smartphone, voor navigatie inkomende berichten en oproepen.

Bestel jouw exemplaar hier

4. Prime E+ SL 2

De Prime E+ SL is een elektrische fiets die breed in te zetten is. Je kan er lange afstanden mee afleggen, zonder dat je de accu hoeft op te laden. Dankzij een laag en breed step-through frame en geïntegreerde verlichting geniet je van optimaal comfort en gebruiksgemak voor elke rit. De e-bike bevat een Giant SyncDrive Sport middenmotor, waarmee je op een natuurlijke manier op snelheid komt. Je merkt hierdoor nauwelijks dat je op een elektrische fiets rijdt. Het display heeft een extra hoog contrast, zodat je altijd goed kunt lezen wat voor afstanden je hebt afgelegd.

Bestel jouw exemplaar hier

5. Dailytour E+ 2

Met de Dailytour E+ wordt al het werk eigenlijk al voor je gedaan. De elektrische fiets heeft een SyncDrive middenmotor met een Smart Assist-modus. Deze past automatisch de ondersteuningsstand aan, zodat je langer op een acculading kunt fietsen. En die acculading is enorm. Met een maximale actieradius van 180 kilometer kun je met gemak een heel weekend op stap. De EnergyPak SMART accu is volledig geïntegreerd in de onderbuis, zodat hij lichter aanvoelt en er net iets verzorgder uitziet. Dat betekent overigens niet dat de accu niet afneembaar is. Een heerlijke e-bike dus voor verre ritten.

Bestel jouw exemplaar hier

Elektrische fiets: de 5 beste modellen van Gazelle

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen