Elektrische fiets: de 5 beste modellen van Gazelle

Elektrische fietsen Sam Dille 29 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat voor elektrische fiets je ook zoekt, bij Gazelle schiet je bijna altijd raak. Het Nederlandse fietsenmerk maakt al 125 jaar fietsen van de beste kwaliteit. Daarnaast kun je bij Gazelle terecht voor innovatieve features en een optimaal comfort.

En die kwaliteit valt ook in de smaak bij veel consumenten. Gazelle scoort namelijk altijd torenhoge cijfers op fietstest.nl. Een website waar meer dan 1900 onafhankelijke panelleden fietsen met elkaar vergelijken. Veel modellen van Gazelle zijn voorzien van een speciaal keurmerk van deze website.

De 5 beste elektrische fietsen van Gazelle

Maar welke modellen behoren tot de top? WANT zocht het voor je uit. Onderstaande modellen zijn uitgebreid getest en beoordeeld met een zeven of hoger. De fietsen zijn van verschillende prijsklassen en zijn bruikbaar voor verschillende doeleinden. Zit er iets voor jou tussen?

1. Ultimate C8 HMB Belt

Gazelles Ultimate C8 HMB Belt is een sportieve en comfortabele e-bike. Dankzij zijn dynamische design en perfecte integratie van motor en accu, vergeet je bijna dat het een elektrische fiets is. De e-bike fietst lekker stabiel dankzij een centraal zwaartepunt en stijf frame. De Shimano schijfremmen zorgen ervoor dat je veilig remt op elke snelheid. Met een maximale actieradius van 145 kilometer per uur kun je lange avonturen maken op een vrije middag.

Bestel hier jouw Ultimate C8

2. HeavyDutyNL C5 HMB

Het is geen toeval dat deze topper een van de best beoordeelde modellen is op fietstest.nl. De stijlvolle elektrische fiets van Gazelle lijkt op het eerste oog misschien op een doorsnee model, maar kan veel meer dan je denkt. Door zijn 65 Nm ondersteuning is het geen moeite om met veel bagage of tegenwind te fietsen. De krachtige middenmotor zorgt ervoor dat je de gehele rit stabiel blijft. De C5 is verkrijgbaar in drie verschillende modellen. De actieradius varieert van 75 kilometer bij het instapmodel tot 120 kilometer bij de duurste variant. De keuze is reuze!

HeavyDutyNL C5 HMB
HeavyDutyNL C5 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Bestel hier jouw HeavyDutyNL C5

3. Chamonix T10 HMS elektrische fiets

Heb je een dag geen zin om te fietsen, dan zorgt de Charmonix T10 HMS er ongetwijfeld voor dat je zin krijgt. De sportieve e-bike is bijzonder comfortabel, waardoor hij ideaal is voor vrijetijdsgebruik. Gazelle heeft de elektrische fiets tot in de puntjes afgestemd op een zo groot mogelijk comfort. Dit zie je vooral terug in de brede banden en ergonomische handvatten. Wat de Chamonix T10 echt uniek maakt is de verstelbare stuurpen. Je kan de e-bike dus precies afstemmen op jouw ideale zithouding.

Bestel hier jouw Chamonix T10

4. Ultimate C380 HMB

Ben je op zoek naar een elektrische fiets die breed inzetbaar is? Dan is de Ultimate C380 de e-bike waar je naar op zoek bent. Het voertuig van Gazelle is een perfecte combinatie van een stadsfiets en toerfiets. Dankzij het aluminium frame, met dynamische belijning en geïntegreerde accu, zit je altijd stevig met beide banden op de ondergrond. Daarnaast is de e-bike voorzien van voorvorkvering, en ontspannen zithouding. Of je nu boodschappen gaat doen, of door de bossen racet: de Ultimate C380 is je ideale metgezel.

Ultimate C380 HMB
Ultimate C380 HMB (Afbeelding: Gazelle)

Bestel hier jouw Ultimate C380

5. Paris C7+ HMB

De lijst sluit zeker niet met de minste. Gazelles Paris C7+ is de perfecte combinatie van stijl en comfort. Waan je in Parijs dankzij het stijlvolle frame, waar een soepele motor in is geïntegreerd. De Bosch Active Line middenmotor zorgt voor een stabiele rit en dankzij de lage instap stapt je makkelijk op het zadel. Bovendien zorgt de verende voorvork ervoor dat je hobbels en stoten nauwelijks voelt. Ook dit model is verkrijgbaar in verschillende versies. De actieradius van het instapmodel is ongeveer 90 kilometer, terwijl dit bij het duurste model 145 kilometer is.

Bestel hier jouw Paris C7+

Elektrische fiets voor dames: dit zijn de 5 beste modellen in 2022

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen