Cool Blades: draagbare ventilator is de ideale gadget tegen de hitte

Gadgets Dennis Mons 24 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze curieuze Cool Blades 4.0 lijkt op een koptelefoon, maar is feitelijk een ventilator die om je nek hangt. Maar werkt zo’n frappant apparaat eigenlijk wel?

Ventilatoren in extreme hitte zijn niet altijd ideaal. Ondanks het feit dat een briesje wel lekker is als er geen ramen open kunnen (zoals bij ons op de redactie), zit je soms gewoon met een ventilator een warme wind in je gezicht te blazen. Alsof je afgekoeld moet worden door een hijgende Golden Retriever.

Ventilatoren zijn echter niet overbodig

Als je in een droog klimaat woont, of een zeer droge dag ervaart, heeft een ventilator aanzienlijk minder zin, zo blijkt uit onderzoek uit 2019.

Edoch; als het niet alleen warm, maar ook klam en vochtig is, heeft een ventilator zeker wel zin. Het vocht (zowel uit je omgeving als zweet) wordt door een ventilator enigszins afgekoeld.

ventilator Cool Blades 4.0
Plantenspuit met ijsklontjes ernaast en je komt een heel eind (Afbeelding: ANP/ Richard Brocken)

Wil je toch een ventilator benutten in een droog klimaat: spuit dan gewoon wat (koud, duh) water op jezelf en je krijgt snel verkoeling. Vandaar dat sommige terrassen ventilatoren combineren met een apparaat dat kleine waterdeeltjes sproeit. Overigens kan je een kleinere versie van zo’n apparaat gewoon op Bol.com vinden voor zo’n 129 euro.

High tech cooling-ventilator

De Cool Blades 4.0 is (naast apart) een strak staaltje technologie. Het draagbare apparaat heeft twee ventilatoren met drie snelheden. En met de laagste stand gaat de wearable zo’n 10 uur mee. Echt enorme wonderen zal de Cool Blades 4.0 niet doen, maar het zorgt er wel voor dat je weer wat kwieker wordt. Vanwege oververhitting worden we immers veel sneller moe en loom.

ventilator Cool Blade 4.0
Apart ding, maar als het werkt, werkt het (Afbeelding: Cool Blade)

Natuurlijk is de meest ideale optie een airconditioning unit. Maar in combinatie met enorme verhogingen van de elektriciteitsrekeningen en het besef dat je het milieu niet veel goed doet, achten we dat veel mensen toch echt voor een ventilator gaan.

Overigens is het niet zo dat een airco meteen een vermogen kost. Deze van de Lidl kost bijvoorbeeld slechts 229 euro en heeft veel van de functies van zijn duurdere tegenhangers.

Kon stijlvoller, maar ach

Met de Cool Blades 4.0 zie je er misschien niet heel cool uit (zeker met ook nog een koptelefoon op), maar whatever. Als jij lekker verkoeld wordt in je huis, in de trein of gewoon op straat, kan je met een grote glimlach even lekker maling hebben aan mensen die het maar raar vinden.

ventilator Cool Blades 4.0
Wij willen er één! (Afbeelding: Cool Blade)

Dan komt er ook nog eens bij dat de Cool Blades 4.0 niet eens een vermogen kost. Op de site Popular Science is hij nu te vinden voor slecht $32,99 en krijgt lovende recensies. Deze ventilator lijkt ons in ieder geval het proberen waard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen