Imposante e-bike kan Mount Everest beklimmen op een volle lading

Elektrische fietsen Mark Hofman 1 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets is anno 2022 nog altijd immens populair en de markt beweegt zich dan ook in een razendsnel tempo. De ontwikkelingen gaan als een gek en dat merk je voornamelijk in zaken als de actieradius. Iets dat het Amerikaanse Optibike als geen ander in kaart weet te brengen.

Het bedrijf uit Colorado komt namelijk met de Optibike R22 Everest. Deze e-bike heeft een dusdanig grote batterij dat je met een volle lading de Mount Everest zou kunnen beklimmen. Goedendag, hey!

Elektrische fiets met een gigantisch actieradius

Potverdikkie, wat een apparaat is de Optibike R22 Everest. De elektrische fiets rijdt met zijn actieradius menig elektrische auto eruit. Dankzij de 3.26 kWh batterij is de fiets in de mogelijkheid om zijn gebruiker 510 kilometer op sleeptouw te nemen. Deze actieradius is berekend op een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. In dat geval zou je dus twintig uur kunnen fietsen, zonder dat je op hoeft te laden.

Elektrische fiets
Het imposante accupakket (Afbeelding: Optibike)

Dat mag overigens ook wel, want de Optibike R22 Everest is alles behalve een betaalbare jongen. Waar hij goedkope elektrische auto’s eruit weet te rijden qua actieradius, heeft hij wel dezelfde prijs. Dit model tik je namelijk voor 18.900 dollar op de kop. Een flinke investering, maar dan heb je dus wel wat.

Niet alleen de accu indrukwekkend

De actieradius van deze elektrische fiets zonder twijfel het paradepaardje. Toch is het niet het enige onderdeel dat indruk weet te maken. De Optibike R22 Everest heeft namelijk een topsnelheid van 58 kilometer per uur, een piekvermogen van 2500 watt en een koppel van 190Nm. Ter vergelijking: mijn Toyota Auris uit 2007 heeft een koppel van 157Nm en verliest het op dat gebied dus gewoon van deze e-bike.

Je zou misschien verwachten dat het model ontzettend zwaar is, maar dat valt nog alleszins mee. De elektrische fiets heeft een totaalgewicht van 42 kilo, waarvan 16 kilo afkomstig is van de batterij. Het geheim: het frame en de voorvork zijn gemaakt van Carbon Fiber.

Elektrische fiets
Leuk, met zo’n karretje! (Afbeelding: Optibike)

Het is op dit moment niet bekend of R22 Everest ook in Nederland te koop zal zijn. Voor meer informatie check je in ieder geval de website van Optibike.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen