Hoe WhatsApp groepsbeheerders binnenkort nog meer macht geeft

Apps Wesley Akkerman 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt achter de schermen aan een nieuwe functie voor groepsbeheerders. Hierdoor hebben ze in de toekomst nog meer macht. Dat blijkt in ieder geval uit een recente betaversie die het doorgaans betrouwbare WABetaInfo onder de loep nam.

Dankzij het werk van deze website weten we vaak al waar WhatsApp precies aan werkt. Zelfs wanneer dit niet helemaal de bedoeling is. Je zou kunnen stellen dat het bewaren van geheimen niet behoort tot de beste eigenschappen van het zusterbedrijf van Meta. Geen probleem, zo vinden wij.

WhatsApp test optie voor groepsbeheerders

Dankzij WABetaInfo weten we dit keer dat WhatsApp nieuwe opties voor groepsbeheerders test. Ze krijgen meer macht van het bedrijf, aangezien ze in de toekomst berichten voor iedereen in een groepschat kunnen verwijderen. Mocht je de functie zelf willen uitproberen: je hebt versie 2.22.17.12 nodig van de berichtendienst.

WhatsApp
Poef! Je berichten zijn nu verdwenen (Afbeelding: WABetaInfo)

Wie de functionaliteit nu al uit wil proberen kan zich inschrijven voor de betaversie van de app. Al is dat bij WhatsApp niet altijd even hard nodig. De verwachting is namelijk dat de functionaliteit binnenkort voor iedereen uitrolt. Wanneer dit precies gebeurt is overigens nog niet bekend.

Niet de enige optie

Het is zeker niet de enige optie die we aantreffen in de meest recente betaversie van WhatsApp. Het bedrijf werkt bijvoorbeeld ook aan een nieuwe chatbot die in staat is om nieuwe updates door te geven. Zo weet je bijvoorbeeld als eerste wat er nieuw is in de app, zodat je er zo snel mogelijk gebruik van kunt maken.

De chatbot leent zich overigens voor veel meer zaken dan dat. Dankzij deze toevoeging is het bijvoorbeeld mogelijk om meer uit de applicatie te halen. Zo krijg je als gebruiker bijvoorbeeld verschillende tips en tricks om efficiënter te werk te gaan.

Hartstikke handig natuurlijk, maar je kunt bijvoorbeeld ook bij je vrienden van WANT terecht. Wil je bijvoorbeeld weten welke dingen de meeste mensen verkeerd doen op de app en hoe het dan wel moet? Je leest het via het onderstaande artikel!

Whatsapp: deze 5 dingen doet bijna iedereen nog altijd verkeerd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WABetaInfo

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen