Waarom WhatsApps nieuwe chatbot ontzettend handig is

Apps Jeroen Kraak 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp werkt aan een nieuwe chatbot waarmee je kunt WhatsAppen. En ja, dat is ontzettend handig als je de laatste updates wil weten.

WhatsApp wil maar al te graag de populairste berichtendienst blijven en houdt daarom de concurrentie nauwlettend in de gaten. Dit keer heeft het erg goed naar een functie van zowel Signal als Telegram gekeken en komt het met iets insgelijks.

Chatbots in WhatsApp

Chatbots zijn niet meer weg te denken in de huidige tijd. Als je via WhatsApp een vraag stelt aan de vliegmaatschappij of webwinkel is er een dikke kans dat je met een bot aan het praten bent. Handig voor het bedrijf, aangezien ze niemand van de klantenservice hoeven in te zetten en ook handig voor jou dat je meteen antwoord krijgt. WhatsApp zelf heeft dat nu ook door.

Toch wordt de chatbot van WhatsApp wat anders. Het is namelijk een bot die alleen informatie deelt en waar je niet tegen kunt praten. Toch kunnen we er nog niet al te veel over zeggen omdat het volgens WABetaInfo nog in de beginfase van ontwikkeling zit.

WhatsApp Chatbot
De nieuwe functie van Whatsapp. (Afbeelding: WABetaInfo)

Zo werkt het

De chatbot van WhatsApp ziet er net zo uit als een gewone chat in je lijst. Als je er op drukt zie je een welkomsbericht. Daarin staat wat je precies kunt verwachten. Zo krijg je als eerste informatie over de nieuwste functies, komen er tips en tricks voorbij en leer je meer over privacy en veiligheid.

Alle berichten in de chat zijn ook nog end-to-end versleuteld maar de grote vraag is wat je daar aan hebt. Je kunt niet echt iets terugzeggen en het zijn ook nog eens standaardmeldingen die je binnenkrijgt. Je kunt deze meldingen in WhatsApp gewoon blokkeren, wat handig is als je er niet op zit te wachten.

Doordat deze functie nog in de kinderschoenen staat, zal het vermoedelijk nog wel even duren voordat je deze op je telefoon kunt verwachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!