Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 29 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Tomb Raider in de verkoop: gaat Netflix of HBO ermee vandoor?

De filmrechten voor Tomb Raider gaan in de verkoop. Insiders verwachten een hevige biedingsstrijd. Gaat Netflix winnen?

Tomb Raider kennen we natuurlijk als een videogamepersonage, maar in de loop der jaren zijn er ook verschillende films over hoofdpersonage Lara Croft verschenen. De rechten van de films zijn nu vrijgekomen. Wie gaat er mee vandoor?

Tomb Raider in films

Wie aan Lara Croft denkt, komt natuurlijk meteen met Angelina Jolie op de proppen. Zij was in 2001 de eerste actrice die in de huid kroop van het gamepersonage. In 2018 kwam MGM Studios met een nieuwe Tomb Raider-film, nadat het de rechten in 2013 kocht. Dit keer mocht Alicia Vikander de hoofdrol op zich nemen.

De Tomb Raider-film met Vikander wist niet heel veel indruk te maken bij recensenten. In totaal scoorde de film een omzet van 274 miljoen dollar, terwijl het een budget had van 94 miljoen dollar. Toch deed dat MGM niet overtuigen om nog een film te maken. De filmstudio had tot mei 2022 de tijd om het contract te verlengen voor nog een deel.

Dat heeft MGM niet gedaan en dat betekent dat de rechten voor een nieuwe Tomb Raider-film opnieuw in de verkoop gaan. Volgens The Wrap zijn veel filmstudio’s geïnteresseerd in de titel en lijkt er dan ook een hele biedingsstrijd te ontstaan.

Wie gaat er met Lara Croft aan de haal?

De grote vraag is natuurlijk wie allemaal in de strijd zijn om Tomb Raider. Het film- en serielandschap is de afgelopen jaren flink veranderd, waardoor naar alle waarschijnlijkheid ook streamingmaatschappijen een gooi gaan doen. Ze hebben diepe zakken en willen maar al te graag bekende titels. Het zou dus niet verrassend zijn als Netflix bijvoorbeeld de rechten wil hebben.

HBO Max is natuurlijk ook een kanshebber, alleen zal het gebruikmaken van een andere constructie als Netflix. Eigenaar van HBO Max is Warner Bros Discovery, dat ook eigenaar is van de gelijknamige filmstudio. De films van Warner Bros komen na 45 dagen vaak op HBO Max. Dat lijkt dus een interessante optie als het bedrijf voor de rechten gaat.

Waarom je weer enthousiast kunt zijn over Tomb Raider en Deus Ex

Geen Amazon?

Amazon Prime Video hoeven we waarschijnlijk niet te verwachten. Het internetbedrijf nam eerder voor miljarden MGM Studios over en het zou dus gek zijn als ze opnieuw voor Tomb Raider gaan betalen.

Het beloof in ieder geval een interessante strijd te worden. Hopelijk komt het ook de kwaliteit ten goede, aangezien we de vorige Tomb Raider nou niet echt een meesterwerk konden noemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!