Spotify verandert binnenkort de manier waarop je muziek luistert

Tech Wesley Akkerman 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Spotify voert binnenkort een belangrijke verandering door aan zijn Android- en iOS-apps, waardoor je anders naar je muziek luistert. Binnen de apps is het nu zo dat je vaak verplicht via de shufflefunctie naar een afspeellijst luistert. Na het aanzetten van een lijst, kun je shuffle wel uitzetten — maar dat is gewoon gedoe.

Dat weet Spotify zelf blijkbaar ook. Daarom presenteert het bedrijf het geweldige idee de afspeelknop en de shufflefunctie los te koppelen binnen de Android- en iOS-apps. Zo hoef je niet eerst een lijst aan te zetten, shuffle uit te schakelen, en opnieuw de lijst van voor af aan te beginnen. Hoe verzin je het?!!

Spotify-app krijgt er een knop bij

De Spotify-app krijgt er dus een apart knopje bij, zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien. Dat knopje verschijnt in de komende weken alleen voor betalen klanten. Heb je géén Premium-abonnement op de streamingdienst, dan moet je dus nog steeds die extra handelingen uitvoeren voordat je kunt luisteren.

Opvallend is wel dat de desktopversie van de Spotify-app nergens last van heeft. Daar kun je gewoon een afspeellijst in de juiste volgorde afspelen, zonder eerst te hoeven rommelen met de shufflefunctie. Dit heeft onder meer te maken met klachten vanuit de muziekindustrie, van onder meer zangeres Adele.

‘Onze kunst vertelt een verhaal’

Adele diende een flinke tijd terug een klacht in over de keuze dat je afspeellijsten alleen via shuffle kunt afspelen. Daarom heeft de pc-versie die functie dus niet meer standaard. “We creëren niet zomaar onze albums en nummervolgorde zonder daar over na te denken. Onze kunst vertelt een verhaal en onze verhalen moeten beluisterd worden zoals we ze bedoeld hebben.”

De nieuwe knoppen verschijnen dus in de komende weken op Android en iOS en tref je dan boven de afspeellijsten aan. Zo heb je als gebruiker het helemaal zelf voor het zeggen. Luister je liever in de bestaande volgorde? Dikke prima. Houd je van chaos en zie je de wereld liever branden? Dan druk je lekker die andere knop in, joh.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Spotify

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen