Formule 1 in Zandvoort is zó gratis te kijken op tv

Films & Series Dennis Mons 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Aankomend weekend gaat het Formule 1-circus in Zandvoort weer los. En het mooie is: we kunnen het gratis kijken dankzij de NOS.

Geloof het of niet maar de NOS heeft vorig jaar een deal gesloten waardoor we voor zeker drie jaar (sinds vorig jaar) de Formule 1 Grand Prix van Zandvoort gratis en voor niets op tv én streaming kunnen kijken.

Goede Formule 1 tv-deal

Hoe de NOS het voor elkaar heeft gekregen (waarschijnlijk een hoop knaken) blijft een wonder. Maar onze publieke omroep heeft vorig jaar een deal gesloten met Nordic Entertainment Group (NENT, die de rechten heeft over de Formule 1) waardoor we voor nop de Grand Prix van Zandvoort kunnen checken.

Zandvoort Formule 1
Toch wel een prachtig (maar kort) circuit (Afbeelding: ANP/ Robin Utrecht)

Los van de complete race heeft NOS een nóg betere deal gesloten. Ze hebben nu de rechten om een drie minutendurende samenvatting van de kwalificatie uit te zenden, én een ruime samenvatting van de Grand Prix zelf. Deze zijn inclusief interviews, analyses en achtergrondverslagen wederom te zien na de race op de zondagavond rond 17.15.

Alternatieven

Natuurlijk kan je de Formule 1 nog gewoon ‘ouderwets’ kijken via Viaplay. De zender maakt deze hele week programma’s in aanloop naar Zandvoort, en noemde Spa-Francorchamps een “opwarmertje naar Zandvoort”. Vanaf maandag is dagelijks de talkshow Zandvoort Shakedown, gepresenteerd door Amber Brantsen en onder andere Giedo van der Garde, te zien bij Viaplay.

Ook zijn er nog andere mogelijkheden zoals He’s Goal, Stream2watch en CricHD. Deze opties zijn niet bepaald legaal en het grootste nadeel is toch vooral de kwaliteit van de stream. Deze blijven hangen, zijn korrelig, weigeren soms full screen te gaan en hebben vaak irritante pop-ups met reclames (ik zou er niet op klikken). Met andere woorden: best tergende alternatieven, zeker met vrienden over de vloer.

Spannend weekend voor de Formule 1

Het is dus niet echt een kopzorg of je de aankomende race kunt zien in de Formule 1 dankzij NOS en NENT. En we zijn enorm benieuwd of Max Verstappen weer een tiental seconden wegscheurt alsof hij nog even snel boodschappen moet doen bij de Jumbo zoals in Spa-Francorchamps.

Gaan wij ondertussen Drive to Survive nog een keer kijken en F1 22 spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen