Formula 1: Drive to Survive seizoen 3: vooral leuk tussen de regels

Reviews Jeroen Kraak 19 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

We moeten nog een week wachten op de Formule 1-start, maar gelukkig is er dit weekend al Formula 1: Drive to Survive.

Het is inmiddels vaste prik voor Formule 1-fans: Formula 1: Drive to Survive. Net voor de start van het nieuwe seizoen blikt Netflix nog een keer terug op wat er het afgelopen jaar is gebeurd. Doordat alles heel filmisch in beeld wordt gebracht, lijkt het net alsof je in een echte serie zit, ondanks dat je weet wat er allemaal is gebeurd. Ook dit zie je weer terug in het derde seizoen.

Formula 1: Drive to Survive is terug

In Formula 1: Drive to Survive krijgen we een beter beeld over wat er daadwerkelijk is gebeurd rondom bepaalde acties en races. In het nieuwe seizoen zien we een leuk aantal verhalen vanuit het paddock waarbij je nu net weer een ander beeld krijgt.

De serie begint meteen bij een van de meest besproken onderwerpen van het afgelopen seizoen: de auto van Racing Point. Deze had ontzettend veel weg van de Mercedes die vorig jaar het veld domineerde. In de aflevering is het interessant om de politiek rondom het probleem te zien en hoe de grootste vijanden nu ineens met elkaar samenwerken.

Aan de andere kant is er natuurlijk ook Lawrence Stroll, de eigenaar van Racing Point en de vader van coureur Lance Stroll. Normaal zien we hem rond de races niet heel vaak aan het woord, maar in Formula 1: Drive to Survive komt daar verandering in. Er is ook wel humor bij de makers door bij zijn grote opkomst een muziekje te draaien.

Sebastian Vettel en Ferrari

De leukste aflevering uit de serie is misschien wel die rondom Ferrari. We weten allemaal hoe het rampjaar is verlopen. Het team presteerde amper wat en in hun thuisraces in Italië ging het allemaal mis. Tot overmaat van ramp werd Sebastian Vettel vrij lomp aan de kant gezet door het team. In de aflevering zijn de verhoudingen vrij scherp te zien en zie je hoe Vettel aan het klieren is en het team op een ultieme manier terugpakt.

Ferrari Formula 1: Drive to Survive
Ferrari wil dit seizoen maar al te snel vergeten. (Afbeelding: Netflix)

Wat ook in het nieuwe seizoen van Formula 1: Drive to Survive opvalt is de humor van Christian Horner. De Red Bull-teambaas komt af en toe op een droge en vrij scherpe manier uit de hoek wat echt genieten is. Ook zien we de bijzondere strijd tussen hem en Toto Wolff. De twee rivalen hebben zowel sportief als op persoonlijk vlak een goede band. Na dit seizoen kunnen we de Oostenrijker ook voortaan Toto Schwarzenegger noemen. Niet alleen vanwege spierballentaal, maar ook om zijn spierballen.

Gunther Steiner is terug

Natuurlijk is ook Gïnther Steiner weer van de partij. De teambaas van Haas door Formula 1: Drive to Survive de grootste cultheld in de Formule 1. We zien hoe het moet kiezen wie de rijders van Haas worden en natuurlijk is er in de serie ook aandacht voor het ongeluk van Romain Grosjean.

Toch heeft dit seizoen wat minder actie en minder echt grote onthullingen dan de vorige jaren. Iemand die ook ontbreekt is Max Verstappen. We zien wel wat shots van hem, maar echt aan het woord komt hij niet. Dat is niet zo verrassend aangezien hij eerder al liet weten geen fan te zijn van de serie.

Toch zijn wij wel liefhebbers van Formula 1: Drive to Survive. Het is voor de fan nog steeds mooie televisie en je komt helemaal in stemming voor het nieuwe seizoen. Laat het maar snel beginnen, want het leukste aan de Formule 1 zijn natuurlijk de races. De serie is nu te zien op Netflix.

Formula 1: Drive to Survive (seizoen 3)

Netflix

7 Score

Pluspunten

  • Christian Horner
  • Sebastian Vettel
  • Net wat meer achtergrond

Minpunten

  • Niet vernieuwend
  • Weinig echte actie

Formula 1: Drive to Survive begint vaste kost te worden voor de fans en dat is prima. Het is echter niet meer zo vernieuwend als dat het in het begin was. Verwacht dan ook geen heel grote onthullingen. Wel is het nog steeds heel vermakelijk en zie je een aantal coureurs en teambazen van een andere kant. Voor de oplettende kijker zie je vooral tussen de regels door wat informatie die tijdens het seizoen ontbrak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen