Netflix komt met advertenties, maar hoeveel moet jij daarvoor betalen?

Films & Series Mark Hofman 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is inmiddels duidelijk dat Netflix binnenkort zijn belofte gaat verbreken. De streamingdienst die nooit met reclame zou komen, komt met reclame. Maar hoeveel gaat dat jou op maandelijkse basis schelen?

Een tijdje geleden maakte het bedrijf bekend dat consumenten aan de haal kunnen gaan met een goedkoper abonnement. Ze krijgen bijna dezelfde functionaliteiten voor de mensen die de volle mep betalen, maar dan wel met een aantal onderbrekingen binnen de content. Hoeveel dat abonnement kost, dat lijkt nu duidelijk te zijn.

Netflix, maar dan met reclame

Het gaat niet lekker met Netflix. Begin dit jaar kampte het voor het eerst in tien jaar met een flink abonneeverlies. Iets dat het resultaat is van de groeiende concurrentie en, zoals het bedrijf zelf zegt, mensen die hun abonnement delen. Gezien dit al jaren zo is valt die laatste wellicht af, maar die eerste is wel degelijk een goede reden.

Concurrenten als Disney+ en HBO Max weten, met een stevig aanbod en een aantrekkelijke prijs, steeds meer kijkers te verleiden. Wat dat betreft is het dus hoog tijd voor de streamingdienst om actie te ondernemen.

House of the Dragon HBO Max
Scoren als een koning op HBO Max (Afbeelding: HBO Max)

In zijn begindagen, toen Netflix met gemak de markt domineerde, deed het bedrijf een belofte. Er zijn geen reclames te vinden op Netflix. Nu niet, nooit niet. Helaas is dit iets waar het in 2022 op terug moet komen. De streamingdienst komt met een goedkoper abonnement dat voorzien is van reclame. Geniet dus van een lekkere aflevering Stranger Things, maar weet dat er hier en daar een korte onderbreking kan komen.

Hoeveel gaat het je per maand kosten?

Het enige wat Netflix tot dusver nog niet met de wereld deelde, dat was het voordeel dat je als consument pakt. We weten dus dat er een goedkoper abonnement komt, maar hoeveel deze je per maand kost is nog niet duidelijk. Althans, was nog niet niet duidelijk. De mensen van Bloomberg denken het antwoord namelijk te hebben.

De populaire, en voornamelijk betrouwbare, website deelt de nieuwe prijzen met zijn publiek. Dat deed het al voor het weekend, maar we wilden het jullie toch niet onthouden. Volgens Bloomberg introduceert Netflix een abonnement met reclame voor de prijs tussen de 7 dollar en 9 dollar per maand. Ongeveer de helft van het Standard-abonnement dat 15,50 dollar kost, dus.

Waarom Netflix een goedkoper abonnement met reclames aanbiedt

In Nederland kost dit abonnement je 11,99 euro per maand. Dat zou betekenen dat een dergelijk abonnement je ongeveer 5,99 euro zal kosten. Leg me er niet op vast, maar de kans dat dit de juiste prijs is lijkt me groot. Hou in ieder geval rekening met de prijs tussen de 4,99 euro en 6,99 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen