Escend Electric Blades: vette inline skates, maar dan elektrisch

Gadgets Dennis Mons 29 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

De elektrische fiets heeft in de loop der jaren een enorme sprong genomen qua populariteit. Tijd voor andere producten om ook de elektrische-behandeling eens te proberen. De Escend Electric Blades zijn het perfecte voorbeeld van hoe het moet en WANT-redacteur Dennis Mons vertelt je er alles over.

Escend pocht wel een beetje dat ze de eerste zijn met elektrische skates. Dat is niet helemaal waar. In het verleden zijn er meer bedrijven en startups geweest die een poging hebben gewaagd soortgelijke straatschaatsen te maken. Toch blinken deze inline skates uit: het zijn rauwdouwers.

Elektrische skates: meer dan een prachtig ontwerp

De Blades worden aangedreven door twee 400W-motortjes in het achterwiel. Hierdoor zouden de skates met enige gemak niet alleen allerlei soorten terrein aankunnen, maar ook ideaal zijn voor forensen, vrijetijdsskaters of juist voor degenen die gaan voor die hardcore ervaring.

De Escend Blades (met schoen) heeft een ijshockeyachtig ontwerp en is stevig. Zo zit de batterij onder de schoen in een aluminium behuizing van hoge kwaliteit. Om vooruit te komen heb je een afstandsbediening tot je beschikking. Hierdoor kan je niet alleen vooruit maar ook in zijn achteruit skaten. Oh en je kan natuurlijk ook remmen. Da’s handig.

elektrisch Escend Blade
Mooi en handig design (Afbeelding: Escend)

Naar eigen zeggen is de batterij goed genoeg voor een trip van zo’n vijftien kilometer. Dan moet je je rolschaatsen wel even vier uur aan de ‘snellader’ leggen. Wil je iets sneller de straat op: de batterij laadt op naar tachtig procent in zo’n twee uur. Ook weten de Escend Blades een topsnelheid van 25 kilometer per uur te halen.

Je eigen skates gaan elektrisch

Het idee achter de Blades is ook dat het een universele verbinding gebruikt, zodat je je eigen schoen erop kunt zetten (mits je bestaande boots aansluitpunten hebben variërend van 160 mm tot 195mm). De blades (de elektrische onderkant waar zich de motor en batterij bevindt) wegen zo’n 3,75 kilogram, dus daar moet je rekening mee houden als je een eigen zwaardere schoen vastmaakt.

Het project is te vinden op Kickstarter en heeft zijn doel van 17.501 dollar al gehaald. Op dit moment staat de teller op 25.454 dollar. Dat betekent (als het bedrijf zich aan zijn woord houdt) dat de eerste 100 Escend Blades al naar klanten zijn gegaan (in theorie).

We willen wel voorop stellen; dit zijn geen goedkope inline skates. Mensen die al vroeg een ‘pledge’ hebben gedaan op het Kickstarter-project konden de blades (en dan alleen de blades, afstandsbediening, oplaadkabels en verbindingkit voor je schoenen) aanschaffen voor zo’n 772 euro. Met schoenen erbij zit je als ‘Early Bird’ al snel op 822 euro.

Met andere woorden: het is een intrigerend project. Zeker als je wel wilt skaten maar na een paar rondjes al bekaf bent, dan ga je toch gewoon elektrisch?

Wat de Escend Blades gaan kosten als ze in de retail te koop zijn (als dat ooit gebeurt), is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen