Populairste Netflix-serie kopje kleiner gemaakt door recensenten

Films & Series Jeroen Kraak 31 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

De meningen van recensenten en kijkers kunnen soms enorm uit elkaar liggen. Dat blijkt nu wel weer op Netflix. Echoes wordt helemaal afgemaakt in de media, maar is desondanks toch de populairste serie op dit moment wereldwijd van de streamingdienst.

Netflix staat vol met series en films en elke week komt daar een flinke lading bij. Het is dus zeer lastig voor een productie om bovenaan in de populariteitslijstjes te staan. Toch is het de makers van Echoes gelukt. Wat het nog bijzonderder maakt, is dat de serie compleet wordt afgemaakt door recensenten.

Dit is Echoes op Netflix

Laat ik bij het begin beginnen en je vertellen waar Netflix’s Echoes precies over gaat. Lina en Gina zijn een eeneiige tweeling en dus lijken ze sprekend op elkaar. Een situatie die ze maar al te graag in hun voordeel gebruiken. Ze ruilen regelmatig van leven. Je zou het dus een letterlijk dubbelleven kunnen noemen. Toch gaat het een keer goed mis als een van de twee zussen verdwijnt. Hun perfecte leven verandert in een grote chaos.

Echoes staat al ongeveer een week bovenaan in de Netflix-populariteitslijsten wereldwijd. Als je alle bij elkaar optelt is het zelfs de populairste serie van dit moment. Het scoort op dit moment dus zelfs beter dan The Sandman. Ook in ons land staat de serie al een week lang op plaats 1.

En dat resultaat mag best opvallend genoemd worden, omdat de serie qua beoordeling niet heel goed scoort. Als eerste pak ik IMDb erbij. Daar scoort Echoes een gemiddelde beoordeling van een 5,8 na bijna 5.000 beoordelingen. Dat is dus een heel krappe voldoende voor de miniserie waarin Michelle Monaghan de hoofdrol speelt.

Netflix stunt met verborgen parel die Squid Game doet vergeten

De ideale serie voor tijdens het stofzuigen

Gebruikers die een review achterlaten op IMDb zijn stomverbaasd dat de Netflix-miniserie zo populair is. “Het is niet geloofwaardig en ook nog eens onduidelijk door de slechte regie. Het is echt niet je tijd waard,” schrijft iemand. Een ander ziet het als tijdverdrijf. “De serie is slecht, maar ideaal als je iets anders aan het doen bent, zoals je huis schoonmaken.”

Hoor ik daar een echo? (Afbeelding: Netflix)

Op naar de plaats waar de Netflix-miniserie echt verklaard is tot officieel bagger: Rotten Tomatoes. De titel scoort daar een schamele 28 procent. “Het potentieel van Echoes neemt zelfs al af voordat de eerste aflevering voorbij is. Het wordt aparter en aparter zonder dat het echt vermakelijk is. Eerder frustrerend,” schrijft RogerEbert.com. The Hollywood Reporter is het daar mee eens: “Trashy en verwrongen plezier voor een paar afleveringen. Daarna is het saai en wordt de kijker veel te veel bij de hand genomen.”

Purple Hearts: het bekritiseerde drama dat succes boekt op Netflix

Ondanks dit alles lijkt de serie toch iets goed te doen, maar misschien komt dat wel omdat er naast The Sandman niet echt iets bijzonder nieuw is te vinden op Netflix. Wil je weten welke nieuwe series en films deze week wellicht wel het kijken waard zijn? Dat lees je in onze wekelijkse rubriek WANT2SEE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen