WANT2SEE: streamingdiensten stunten met duurste serie ooit (en meer!)

Films & Series Jeroen Kraak 29 aug 2022
Leestijd: 4 minuten

Weet je niet meer wat je moet kijken op televisie? Deze week komen er een aantal echte toptitels naar Amazon Prime Video, Netflix en HBO Max. Verwacht prachtige muziek, fantasy en nog heel veel meer.

Er zijn inmiddels tig streamingdiensten actief in Nederland. Of het nu HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, of Disney+ is, allemaal hebben ze elke week wel weer nieuwe series en films. We snappen dan ook dat je de weg helemaal kwijtraakt. Gelukkig maken je vrienden van WANT het je veel makkelijker. WANT-redacteur Jeroen zet voor jou de grootste titels op een rijtje, zodat je helemaal niets hoeft te missen.

Grote titels op Netflix, HBO Max en Amazon Prime Video

Deze week mag met recht goed genoemd worden voor de echte filmliefhebber. Zo kun je voor het eerst de duurste serie ooit zien en komt er een grote bioscooptitel eindelijk naar de streamingdiensten. Deze vijf titels zie je op Amazon Prime Video, Netflix, HBO Max en Disney+.

The Patient | Disney+ | 30 augustus

Therapeut Alan Strauss wordt gevangen gehouden door patiënt Sam Fortner die bekendmaakt een seriemoordenaar te zijn. Hij heeft maar een vraag aan de therapeut: hoe kan hij zijn moordneigingen in bedwang houden. Om te overleven moet Alan de gestoorde geest van Sam tot rust brengen om opnieuw te moorden. Sam weigert echter om belangrijke onderwerpen, zoals zijn moeder, bespreekbaar te maken. De hoofdrol is voor niemand minder dan Steve Carell, die je tevens in actie kunt zien in The Office op Netflix.

I am a Killer (seizoen 3) | Netflix | 31 augustus

In deze indrukwekkende documentaireserie op Netflix komen moordenaars aan het woord die wachten op de doodstraf in de Verenigde Staten. Zij vertellen hun verhaal over hoe ze op Death Row terecht zijn gekomen. Het is voor hun de laatste kans om nog gehoord te kunnen worden.

Lord of the Rings: The Rings of Power | Amazon Prime Video | 2 september

Dit is de serie waar ik echt het meest naar uitkijk. Ik ben een groot fan van de Lord of the Rings-films en nu komt er eindelijk nieuwe content. Amazon Prime Video heeft flink in de buidel getast om de serie in handen te krijgen. In totaal lopen de kosten van de serie op tot over het miljard, waardoor het de duurste serie ooit is. Toch is het ook een groot risico, niet alleen qua budget, maar ook qua verwachtingen. Het zal lastig worden om het niveau van de films aan te tikken.

Lord of the Rings: The Rings of Power speelt zich duizenden jaren af voorafgaand aan The Hobbit en The Lord of the Rings. Het neemt kijkers mee naar een tijdperk waarin grote machten werden gesmeed, koninkrijken glorieerden en ten onder gingen, onwaarschijnlijke helden op de proef werden gesteld, hoop aan de fijnste draadjes hing, en een van de grootste schurken die ooit uit Tolkiens pen vloeide, dreigde de hele wereld in duisternis te hullen.

Elvis | HBO Max | 2 september

Elvis is geweldig ontvangen door de bioscoopbezoekers. De film over de bijzondere zanger scoort een 7,6 op IMDb en een keurig 78 procent op Rotten Tomatoes. We zien het leven van Elvis vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker. Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen hem en Presley, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika.

Devil in Ohio | Netflix | 2 september

Emily Deschanel ken je wellicht uit de serie Bones waarin ze van 2005 tot 2017 Temperance Brennan speelde. Inmiddels ligt die serie al tijden achter ons en heeft ze tijd voor nieuwe projecten. Dit keer speelt ze in de nieuwe Netflix-serie Devil in Ohio. Daarin speelt ze een psychiater die een jonge patiënt probeert te beschermen die ontsnapt is aan een mysterieuze sekte. Die legt zich daar natuurlijk niet bij neer, waardoor haar eigen leven en dat van haar gezin flink in gevaar komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen