Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 15 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Purple Hearts: het bekritiseerde drama dat succes boekt op Netflix

Streamingdiensten als Netflix laten al tijden zien dat het geluid van critici niet altijd geldend is. Ondanks het feit dat Purple Hearts volgens hen alles behalve de moeite waard is, laten Nederlandse Netflix-gebruikers toch hele andere klanken horen.

De romantische dramafilm, met onder andere Sofia Carson in de hoofdrol, is al even vaste prik in de Nederlandse top 10. Tijd om kennis te maken met de film en de huidige toptitels overzichtelijk op een rijtje te zetten.

Netflix scoort met geflopte dramafilm

Je hebt van die films die door recensenten, en “mensen die er verstand van hebben”, slecht beoordeeld worden. Soms is het publiek het daar mee eens, maar op andere momenten klinkt het geluid van de kijker compleet anders. Iets dat ook zeker het geval is bij Purple Hearts: een romantisch drama uit 2022.

Het verhaal gaat over Cassie en Luke. Zij is een singer-songwriter die moeite heeft om haar muziek naar buiten te brengen, hij is een marinier met een pittig verleden. De twee kunnen niet meer verschillen, maar weten elkaar toch te vinden. Ze trouwen, maar krijgen al snel met een tragische gebeurtenis te maken. Het lijntje tussen de realiteit en de verbeelding wordt opeens heel erg dun.

Klinkt als een uitstekende setting voor een romantische dramafilm, maar critici zijn niet te spreken over het uiteindelijke resultaat. Op Rotten Tomatoes, de belangrijkste website op het gebied van films en series, krijgt de film een gemiddelde score van 35%. Althans, van de critici, want het publiek geeft de film een 70%.

In Nederland is datzelfde resultaat ook te zien, want Purple Hearts staat op dit moment niet alleen in de Top 10 van Netflix. De film weet met een nummer drie positie zelfs de Top 3 te behalen. Klinkt het verhaal aantrekkelijk? Dan is de kans best groot dat jij je met deze titel gaat vermaken.

De 10 populairste titels van ons land

Is Purple Hearts nu niet echt de film waar je naar op zoek bent? Geen probleem! Netflix heeft dagelijks een overzichtelijke lijst met de 10 meest populaire titels van dat moment. De kans dat er iets tussenzit waarmee je uit de voeten kan is dus best groot.

Dit zijn op dit moment de 10 populairste films in Nederland op Netflix:

 1. Day Shift
 2. Spider-Man: No Way Home
 3. Purple Hearts
 4. The Gray Man
 5. Codigo Emperador
 6. Wedding Season
 7. Luizenmoeder: De film
 8. Resident Evil: Welcome To Raccoon City
 9. Green Book
 10. Carter

De volgende 10 series doen het in ons land het lekkerst:

 1. Never Have I Ever
 2. The Sandman
 3. Manifest
 4. Virgin River
 5. Locke & Key
 6. Stranger Things
 7. Keep Breathing
 8. I Just Killed My Dad
 9. Trainwreck: Woodstock ’99
 10. Alba

De grote stunt van Netflix

Vorige week wist Netflix overigens ook een grote stunt uit te halen. Niet alleen Ă©Ă©n van de beste Marvel-films ooit, maar ook Ă©Ă©n van de beste films uit 2021 verscheen onverwachts op het platform. Keihard genieten, dus!

Wil je weten welke film je sinds vorige week kunt zien? Check dan zeker even het onderstaande linkje!

Verrassing: Netflix stunt met beste Marvel-film van afgelopen jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Purple Hearts: het bekritiseerde drama dat succes boekt op Netflix
Sluiten