Verrassing: Netflix stunt met beste Marvel-film van afgelopen jaar

Films & Series Mark Hofman 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Fans van Marvel opgelet: Netflix heeft een heerlijke verrassing. De allerbeste Marvel-film van het afgelopen jaar is nu te zien op de streamingdienst.

We hebben het natuurlijk over Spider-Man: No Way Home. Er ging geruchten dat de film zou verschijnen in augustus, maar bevestiging kregen we niet. Tot op heden dan, want vanaf vandaag schittert de film met Tom Holland in de hoofdrol in het aanbod.

Eén van de beste Marvel-films

Potverdikkie, hey! Als ik denk aan de eerste keer dat ik Spider-Man: No Way Home zag krijg ik direct kippenvel. Het is de derde film waarin we Tom Holland in de rol van Peter Parker zien. Zijn eigen film althans, want ook in Captain America: Civil War zagen we het personage al even voorbij komen.

Het is lastig om iets te vertellen over de film zonder al te veel spoilers te geven. Laten we het hier op houden: de hele wereld weet wie achter het beroemde masker zit en Peter Parker komt in een bijzonder nare positie. Hij klopt aan bij Doctor Strange om een oplossing te vinden, maar dat brengt alleen maar meer narigheid met zich mee.

Spider-Man No Way Home
Spidey! (Afbeelding: Sony Pictures)

Spider-Man: No Way Home is niet alleen de beste Marvel-film van het afgelopen jaar. Het wordt ook gezien als één van de beste Marvel-films ooit gemaakt. Wat dat betreft valt er maar één ding te zeggen: kijken, die hap!

Waarom staat hij op Netflix?

Je vraagt je misschien af waarom Spider-Man: No Way Home op Netflix verschijnt en niet op Disney+. Die laatste streamingdienst is immers dé plek waar alle Marvel-films te zien zijn. Bijna alle films dan.

Spider-Man is dan wel onderdeel van de MCU, maar de films worden niet door Disney gemaakt. De rechten voor de films liggen, vanwege een deal uit het verleden, bij Sony Pictures Entertainment. Ze mogen dus zelf kiezen welke streamingdienst er met de rechten vandoor gaat en die trofee is uiteindelijk voor Netflix.

Wist je overigens dat er een bijzondere verwijderde scene uit Spider-Man: No Way Home is opgedoken? Je kijkt de video van Marvel via de onderstaande link!

Bijzondere verwijderde scène Spider-Man: No Way Home duikt op

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen