5 nieuwe WhatsApp-functies die we NU willen hebben

Apps Jeroen Kraak 9 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

WhatsApp blijft zichzelf maar vernieuwen. Om de haverklap komen er dan ook weer nieuwe toeters en bellen bij. Wij vertellen je in dit artikel wat je de komende tijd kunt verwachten van de berichtendienst. Daar zitten een aantal handige nieuwe functies bij.

We kunnen eigenlijk niet meer zonder WhatsApp. De chatapp is makkelijk, want je stuurt snel berichten naar je vrienden en familie. In de loop der tijd zijn er flink wat nieuwe functies bijgekomen. Zo kunnen we nu nog makkelijker grote bestanden sturen en kunnen we pauzeren tijdens het opnemen van een spraakbericht. Toch zit er heel veel meer in de pijplijn. Jeroen vertelt je wat de laatste vijf functies zijn, die de berichtendienst nu ontwikkeld.

#1 Blokkeren van screenshots bij eenmalig versturen

Dit is zo’n functie waarbij je jezelf afvraagt waarom deze er nog niet is. Als je iets eenmalig verstuurt, dan doe je dat met een reden. Je wil niet dat het nog een keer terugkomt. Toch is dat tot nu toe wel mogelijk als de andere gebruiker een screenshot maakt. Nu werkt WhatsApp er hard aan om dit onmogelijk te maken. We kunnen deze functie dan ook binnenkort verwachten, meldt de berichtendienst.

Hoe jij na twee dagen dat genante WhatsApp-bericht nog verwijdert

#2 Stilzwijgend een groep verlaten

Wij kunnen het goed begrijpen dat je soms helemaal klaar bent met een groep op WhatsApp. Toch kan het een behoorlijke drempel zijn om deze te verlaten. Dat wordt binnenkort een stuk makkelijker. WhatsApp laat je namelijk een groep stil verlaten. Dat betekent dat niet iedereen een melding krijgt. Alleen de beheerder kan dat nog zien. Het zorgt ervoor dat niet iedereen het meer door heeft en een of andere grappenmaker je weer terug de groep in slingert. Later deze maand moet de functie voor iedereen beschikbaar zijn.

WhatsApp
Nieuwe functies! (Afbeelding: WhatsApp)

#3 Niet meer zichtbaar in WhatsApp

Het kan heel irritant zijn als mensen zien wanneer je online bent. Vooral als je even geen zin hebt om iemand te antwoorden. Gelukkig gaat dat verdwijnen in WhatsApp, want binnenkort kun je zelf instellen wie jouw online-status kan zien. Dat scheelt je een hoop berichten van ongeduldige mensen die zeggen van “Ja, maar je bent online.” Jammer voor hen. Net zoals de groep verlaten, komt deze functie later deze maand uit.

#4 Communities

WhatsApp lijkt ook weer een stap te zetten op het gebied van Communities. Meta-topman Mark Zuckerberg deed zijn visie erover uit de doeken, maar daarna bleef het behoorlijk stil. Toch lijkt er nu weer een stap gemaakt te zijn, want we zien de Communities-knop verschijnen in de desktopversie van de app, dankzij de oplettende blik van WABetaInfo. Het lijkt er dus op dat de Communities in een speciaal menu te zien zijn. Dat is verdomde handig, zodat ze niet tussen onze normale chats terechtkomen.

WhatsApp Communities
Communities. (Afbeelding: WABetaInfo)

#5 Inlogbescherming  voor WhatsApp

Soms voer je gevoelige gesprekken in WhatsApp. Je wil dan ook dat niemand er toegang tot heeft. Je kunt natuurlijk al kiezen voor tweestapsverificatie, maar wil je jezelf echt veilig wanen, dan moet je gebruik maken van deze nieuwe functie. Je krijgt hierbij een waarschuwing als iemand anders jouw WhatsApp-account wil gebruiken. Zo krijg je geen last van mensen die jouw account misbruiken.

Een waarschuwing voor ongenode gasten. (Afbeelding: WABetaInfo)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen