Hoe jij na twee dagen dat genante WhatsApp-bericht nog verwijdert

Apps Mark Hofman 9 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Vanaf nu is het mogelijk om berichten op WhatsApp, ruim twee dagen nadat ze verstuurd zijn, weer te verwijderen. Wat heb je daar aan en, belangrijker nog, hoe doe je het precies? WANT-redacteur Mark legt het je uit!

Kijk. Dronken je ex een bericht sturen op WhatsApp is niet handig en toch gebeurt het wel eens. Er zijn gewoon momenten waarop je iets minder goed nadenkt en handelt uit emotie. Niet ideaal, maar zolang het op te lossen is geen gigantisch probleem. Wat dat betreft komt deze nieuwe functionaliteit binnen de app als geroepen.

Genante WhatsApp-berichten verwijderen

Het is als sinds enige tijd mogelijk om genante berichten, die je via WhatsApp verstuurd hebt, te verwijderen. Gelukkig maar, want soms gaat het gewoon even mis. Tot op heden was het mogelijk om die berichten, ook voor de ontvangende partij, te verwijderen. Je moest, met een tijdslimiet van een uur, alleen wel snel handelen. Iets te snel, misschien.

Of dit precies de reden is dat WhatsApp de functionaliteit uitbreidt weten we niet, maar als gebruiker is het verdomde handig. Het bedrijf achter de applicatie rolt een update uit waarmee het tijdslimiet verlengd wordt. Waar je eerst dus slechts een uurtje had om berichten te verwijderen, krijg je nu de kans om een bericht na 60 uur terug te roepen. Twee en een halve dag na de verzending, dus.

Om een bericht op WhatsApp te verwijderen doe je het volgende:

  • Ga binnen WhatsApp naar het desbetreffende gesprek.
  • Selecteer het bericht dat je wilt verwijderen door deze lang in te drukken.
  • Kies voor de optie Verwijder.
  • Druk op het prullenbakje in de linker onderhoek.
  • Selecteer Verwijder voor iedereen.

Voila! Het bericht is, zelfs na twee dagen, verleden tijd geworden!

Pas op: het werkt nog niet altijd

De komst van de functionaliteit is ideaal, maar het werkt nog niet voor iedereen. Hou daar als gebruiker dus rekening mee. Niet alleen jij, maar ook de ontvangende partij moet voorzien zijn van de meest recente versie van WhatsApp. Is dat niet het geval, dan blijf je dus te maken krijgen met een limiet van een uur.

Daarbij is het ook goed om te weten dat een tijdslimiet van 60 uur niet alle problemen oplost. Kans dat je ex, moeder, baas of wie dan ook een bericht binnen deze tijd al gelezen heeft is groot. Is het echt erg, dan kan er natuurlijk ook een screenshot genomen worden.

Wist je overigens dat WhatsApp binnenkort groepsbeheerders nog meer macht gaat geven? Je leest het verhaal via het onderstaande linkje.

Hoe WhatsApp groepsbeheerders binnenkort nog meer macht geeft

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen