De koptelefoon waarmee je 60 uur lang naar je favoriete muziek luistert

Audio Mark Hofman 9 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe Sennheiser Momentum 4 Wireless gaat de markt flink opschudden. Althans, dat is de indruk die WANT-hoofdredacteur Mark Hofman krijgt na het zien van de introductie. Iets dat vooral te maken heeft met de imposante geluidskwaliteit van de koptelefoon.

Ik heb in mijn tijd bij WANT een hoop koptelefoons mogen testen. De grote favorieten? De Apple AirPods Max (veel te duur) en de Sony WH-1000XM5! Toch krijgt de markt te maken met een meedogenloze concurrent die het hele spelletje weet te veranderen. Zestig uur lang naar je favoriete muziek luisteren? Ik teken ervoor.

Koptelefoon met accuduur van 60 uur

De lat moet hoger, de grenzen verlegd. De nieuwe Sennheiser Momentum 4 Wireless is een koptelefoon die alles net een beetje anders aanpakt dan de rest. Al helemaal op gebied van accuduur, want wat dat betreft is dit nieuwe product een absolute must-have.

Waar je met de Sony-WH1000XM5 makkelijk 40 uur doet met een volle accu, weet de koptelefoon van Sennheiser nog meer indruk te maken. Indien volledig opgeladen is het mogelijk om 60 uur te genieten van je favoriete muziek. ZESTIG!

Sennheiser Momentum 4 Wireless, koptelefoon
Dat is genieten, he? (Afbeelding: Sennheiser)

Wie overigens denkt dat het opladen van de koptelefoon een tijd gaat duren heeft het mis. In het persbericht van Sennheiser wordt duidelijk dat de Momentum 4 Wireless vrij rap is bijgeladen. Tien minuten aan de lader kan al voldoende zijn om nog eens zes extra uurtjes te genieten. Ideaal, als je het mij vraagt.

De Sennheiser Momentum 4 Wireless

Hoe goed de koptelefoon in de praktijk is, dat hoop ik binnenkort te kunnen ontdekken. De aanvraag voor een exemplaar ligt bij de vrienden van Sennheiser, waardoor we hopelijk binnenkort de vergelijking kunnen maken met de twee favorieten van het moment. Tot die tijd moeten we het doen met de specificaties en die zijn, wat mij betreft, ook zeker niet misselijk.

De nieuwe 42mm-transducer biedt meer dynamiek en helderheid, de verbeterde ruisonderdrukking meer genot en de Transparency Mode meer gemak. Met één druk op de knop hoor je direct wat er in de omgeving te horen is en praat je, zonder de koptelefoon af te zetten, gewoon weer mee. Hebben we vaker gezien, maar het is wel een functie die het leven iets makkelijker maakt.

Sennheiser Momentum 4 Wireless, koptelefoon
Verkrijgbaar in het wit (Afbeelding: Sennheiser)

Wat ook opvalt is de focus op het ontwerp. Volgens Sennheiser biedt de Momentum 4 Wireless een dusdanig draagcomfort, dat de koptelefoon moeiteloos te dragen is. Iets waar de WH-1000XM5 op sommige gebieden nog wel iets van kan leren.

Er zijn natuurlijk nog heel veel zaken die gepaard gaan met de koptelefoon. Alles overzichtelijk op een rijtje zien? Check hier dan zeker even de website van Sennheiser.

Hoe duur is de koptelefoon?

Dan nu naar het pijnlijke gedeelte: wat is de schade? Ondanks het feit dat het zeker wat geld mag kosten, valt de adviesprijs van de koptelefoon me alles mee. De eerste gedachte was dat dit een uitdager zou zijn voor de Sony WH-1000XM5 en qua prijs lijkt dat ook snel duidelijk te worden. Met een adviesprijs van €349,90 kan ik me voorstellen dat de Japanse concurrent langzaam begint te zweten.

Kan de nieuwe koptelefoon van Bowers & Wilkins de AirPods Max uitdagen?

Vanaf 23 augustus 2022 kunnen consumenten de koptelefoon verwachten. Hij is al wel te bestellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen