Sony WH-1000XM5: vijf belangrijke dingen om te weten voor de aanschaf

Audio Mark Hofman 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

De Sony WH-1000XM5 is een heerlijke koptelefoon. Dat hebben we je in dit artikel al verteld. Al zijn er wel een aantal zaken die je moet weten voordat jij je geld uitgeeft.

In de afgelopen week hebben we de koptelefoon volle bak gebruikt en we denken dat de volgende vijf onderdelen een rol kan spelen in je beslissing om hem te kopen of niet.

Sony WH-1000XM5: let op deze vijf dingen

Twijfel jij nog over de aanschaf van de nieuwe koptelefoon? Dan is het goed om de volgende punten eens goed te bekijken.

#1 Minder makkelijk mee te nemen

Waar het nieuwe ontwerp van de Sony WH-1000XM5 meer draagcomfort biedt, zorgt het wel voor een kleine stap terug. De koptelefoon is, in tegenstelling tot zijn voorgangers, niet meer op te vouwen. Het is dus iets minder makkelijk om de koptelefoon met je mee te nemen.

Sony WH-1000XM5
In de lampen! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Sony WH-1000XM5 iets duurder

Gehoopt dat de nieuwe WH-1000XM5 goedkoper of even duur zou zijn als zijn voorganger? Dan kom je helaas thuis van een koude kermis. Waar je de WH-1000XM4 voor €350 op de kop tikt, moet je voor de WH-1000XM5 €420 betalen.

#3 Geluidskwaliteit geen grote verbetering

Heb je ervaring met eerdere modellen van de populaire serie en was je geen fan van de geluidskwaliteit? Dan zal de Sony WH-1000XM5 weinig positieve wijzigingen bieden. Op dit gebied verschilt het nieuwe model amper van zijn voorganger. Het enige verschil is dat de ruisonderdrukking wel beter zijn werk doet, waardoor de ervaring iets plezieriger kan zin. Verwacht echter niet al te grote wijzigingen.

Sony WH-1000XM5
Hangen aan de ba…tafel? (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Accuduur precies hetzelfde

Dat geldt overigens ook voor de accuduur. De Sony WH-1000XM5 heeft, net als zijn voorganger, een accuduur van 30 uur. Zeker niet slecht, maar mocht je dat bij het vorige model hebben tegen gehouden weet je dat je niet heel veel meer hoeft te verwachten. Hij laadt echter wel een stuk sneller op.

#5 Wit wordt snel vies

Ben je van plan om de witte kleurenoptie te kiezen? Hou er dan rekening mee dat deze een stuk sneller vies wordt dan je misschien gewend bent. Zeker, omdat het hoesje minder compact is neem je de koptelefoon mogelijk zonder hoesje met je mee. In combinatie met de witte kleur wellicht niet zo’n sterk idee als je had verwacht.

Sony WH-1000XM5
Stijlvol en praktisch (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen