The Sandman-fans krijgen heerlijke verrassing van Netflix

Films & Series Mark Hofman 19 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Het gebeurt helaas niet zo vaak meer als vroeger, maar dat wil niet zeggen dat pareltjes geen onderdeel meer zijn van Netflix. De streamingdienst bracht begin deze maand een serie uit die uitgroeide tot een immens populair meesterwerkje. Tijd om de fans te belonen!

Met de tiende aflevering sloot Netflix het eerste seizoen van The Sandman af. Hoewel het nog onzeker is of er een tweede seizoen komt van de serie, die begin deze maand verscheen, lijkt de streamingdienst nog wel iets in huis te hebben. Goed nieuws: er is meer content!

Netflix stunt met heerlijke verrassing

Hoewel The Sandman als vrij aparte serie omschreven kan worden, is het oprecht een succes te noemen. Veel Netflix-gebruikers zijn fan van het bizarre verhaal dat een live-action variant is van het gelijknamige stripboek. Om het werk van Neil Gaiman, die de verhalen schreef, te eren komt de streamingdienst met een leuke verrassing.

Hoewel het nog niet zeker is of er een tweede seizoen van The Sandman komt, kunnen Netflix-gebruikers nu al wel genieten van meer content. De streamingdienst heeft onverwachts een bonusaflevering aan het aanbod toegevoegd. Het gaat om een tweedelige aflevering die twee verhalen vanuit de stripboeken vertelt. Een echte fan-pleaser, dus.

The Sandman Netflix
Hij is er ook blij mee! (Afbeelding: Netflix)

Een bijzondere opzet

Hoewel het reguliere eerste seizoen van The Sandman volledig live-action was, pakt Netflix het voor de tweedelige bonusaflevering anders aan. Waar Calliope wederom live-action is, komt A Dream of a Thousand Cats tot leven door middel van een animatie.

Calliope is het zeventiende deel van de stripboekversie van The Sandman. Geschreven door Neil Gaiman, getekend door Kelly Jones, Malcom Jones III, Robbie Busch en Todd Klein. Het is een grimmig verhaal over een schrijver die Calliope ontvoert en haar uitbuit als een zanggodin. De comic-versie is voorzien van keihard geweld wat, in sommige gevallen, een beetje te ver kan gaan. Hoe Netflix dit precies oppakt is nog maar de vraag.

A Dream of a Thousand Cats staat in de comicwereld ook wel bekend als deel achttien van The Sandman. Geschreven door Neil Gaiman, getekend door Kelley Jones, Malcom Jones III, Robbie Busch en Todd Klein. We volgen het verhaal van een kat die bijzondere soortgenoten ontmoet op een begraafplaats. Daar begint de ontdekkingsreis naar de geschiedenis van de kat.

Netflix doet fans een plezier

Fans van The Sandman kunnen dus wederom genieten van een lading nieuwe content. Dit terwijl de serie nog niet heel lang op de streamingdienst te zien is. Ondanks de ontwikkelingen van de afgelopen tijd toch wel een heerlijke verandering.

Zo wist Netflix bijvoorbeeld niet alleen succes te behalen met deze geflopt film, maar kwam het ook met Ă©Ă©n van de beste films van 2021. Benieuwd welke dat is? Het onderstaande artikel geeft je het antwoord!

Verrassing: Netflix stunt met beste Marvel-film van afgelopen jaar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen