Mickey Mouse en Fortnite geven Meta de virtuele middelvinger

Games Lucas van de Wetering 8 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Disney en Epic Games slaan de handen ineen voor een eigen invulling van een metaverse. Praktisch gezien een virtuele middelvinger dus van Fortnite en Mickey Mouse.

Een speciaal entertainment universum: dat is het idee achter de samenwerking tussen Disney en Epic Game. Dat eerste bedrijf investeert maar liefst 1,5 miljard dollar, waarmee het zijn grootste intrede in de gamewereld tot nu toe doet.

In deze wereld worden de personages en franchises van Disney gecombineerd met de geliefde wereld van Fortnite. Met dank aan de speciale Unreal Engine van Epic. Klinkt als een heerlijke samenwerking, toch?

De eigen metaverse van Disney

Disney heeft nog niet veel verteld over dit toekomstige project, maar er is wel een korte omschrijving te vinden. Volgens Disney wordt het een ‘world class gaming experience’ in combinatie met Fortnite. Het universum biedt mensen de kans om te gamen, kijken en natuurlijk kopen. Naast Fortnite, wordt de wereld ook gekoppeld aan Disney-werelden, zoals Star Wars, Marvel en Pixar.

De metaverse biedt mensen de kans hun eigen verhalen te creëren. Deze kunnen ze dan later weer delen met vrienden of geliefden. Het plan van het universum doet een beetje denken aan de Metaverse. Epic Games heeft ook wel eens eerder gezegd dat ze wel een metaverse-achtig universum zouden willen bouwen, dus wie weet wordt dit het.

WhatsApp wil Facebook en Instagram toch nog op nare manier volgen
“Nou, dat is mooi kloten” (Afbeelding: Josh Edelson / AFP)

De collabo-koning Fortnite

Dit is niet de eerste keer dat Fortnite met Disney samenwerkt. Zo zijn verschillende Disney-figuren speelbaar in de populaire game. Hun grootste samenwerking vóór dit game-universum, was een Marvel Battle Pass in 2020.

Ook is Fortnite afgelopen jaren druk bezig geweest met andere samenwerkingen. Met name die met LEGO eind vorig jaar. Hiervoor werkte Epic Games samen met Sony en KIRKBI om de open-wereld, survival game te maken. Tegelijkertijd werkte het ook samen met de games Rock Band en Rocket League.

Het is nog niet zeker wanneer De Disney/Fortnite-game uitkomt, maar we hebben veel om naar uit te kijken.

Tot nu toe geven de twee bedrijven onszelf hoop op een interessant en interactief gaming-universum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen